Da li ste dovoljno hrabri da posetite ovu vudu pijacu? (FOTO)

08.07.2022

19:30

0

Autor: A.G.

Umesto apoteke sa konvencionalnim lekovima, ovo je apoteka sa raznim delovima životinja, kipovima i lekovitim biljem

Da li ste dovoljno hrabri da posetite ovu vudu pijacu? (FOTO)
profimedia-0345516521 - Copyright Profimedia

U zemljama poput Toga, Gane i Nigerije, Vudu religija je i danas jako popularna. Oni koji je praktikuju veruju da životinjski delovi i čudnovati talismani imaju isceliteljske moći koje će rešiti sve njihove probleme.

Akodessewa Fetiš pijaca je poznata kao najveće fetiš tržište na svetu, mesto gde Vudu praktičar može pronaći sve što mu je potrebno za svoje rituale.

Poznata je kao najveća svetska vudu pijaca na kojoj se mogu naći glave majmuna, lobanje, ptice, krokodili, kože i drugi proizvodi od uginulih životinja.Takođe ćete pronaći i krokodila, ruke šimpanze, kobre i kosti. Mnogo kostiju. Prodaju se kao sastojci i melju se, mešaju sa začinskim biljem i kuvaju. Crni prah se zatim utrlja u posekotinu na grudima osobe u nadi da će je izlečiti od bilo koje bolesti.

Ukratko, pijaca fetiša u Lomeu je neka vrsta džinovske vudu apoteke. To je mesto gde čovek ne može da priušti tradicionalno lečenje ili je tradicionalno lečenje neuspešno. Ovi talismani i amajlije imaju za cilj da izleče sve, od gripa ili neplodnosti do uklanjanja najcrnje kletve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrew Ould (@ouldstergram)

Hršćanstvo i Islam su se tako brzo proširili u prošlom veku u celoj Africi da su mnogi mislili da će tradicionalne lokalne religije poput vudua potpuno nestati. Međutim, novi izveštaji pokazuju da milioni afrikanaca još uvek praktikuju religiju svojih predaka, verujući u veštice, zle duhove i prinošenje žrtava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PATRICIA ESSONG (@ms.essong)

Vudu trgovci imaju proizvode prikupljene iz svih krajeva zapadne Afrike i bez obzira na vaš problem oni tvrde da imaju rešenje. Takođe, tvrde da mogu pomoći svima na svetu, i da svaki put kada neko ima problem i kada ponestane drugih opcija, dođe na ovu pijacu u potrazi za rešenjem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike