Nestvaran park između sna i jave

29.06.2022

08:11

0

Autor: M. J.

Ako želite da uronite u maštu i da doživite bajke u stvarnosti ovo je idealno putovanje

Nestvaran park između sna i jave
mickey-mause-gcf8ad28e2_1920 - Copyright Pixabay

Diznilend se nalazi na oko 30 km od centra Pariza. Ovo je jedini tematski park Volta Diznija u Evropi. Otvoren je 1992. godine. Diznilend je najposećenija atrakcija u Parizu, ali i u celoj Evropi.

Pixabay
 

Volt Dizni je sa svojim ćerkama posetio veliki broj zabavnih parkova u Evropi i svetu i prikupljao ideje, koje je kasnio objedinio i iskazao napraviviši svoj zabavni park- Diznilend. Ideja o Diznilendu nastala je kada je ovaj brižni otac svoje ćerke odveo u Griffith Park u Los Angelesu i posmatrao ih kako se veselo voze i uživaju u svim atrakcijama koje jedan zabavni park može da ponudi decu. Tada je Volt Dizni shvatio da želi da svoju dugogodišnju želju pretvori u stvarnost i napravi mesto gde će se odrasli družiti, zabavljati i provoditi kvalitetno vreme sa svojom decom

Pixabay
 

Postoji sedam Dizni hotela sa dve do četiri zvezdice, u kojima se može smestiti i ostvariti pravo na neograničeni ulazak u park. Park sadrži oko 40 atrakcija koje su tematski raspoređene u pet oblasti: Glavna ulica SAD, Divlji zapad, Zemlja avantura, Zemlja mašte i Zemlja otkrića.

Dizni selo ima besplatan ulaz, ali je to samo deo gde se nalaze prodavnice i bioskopi. Voz posetioce vozi oko celog kompleksa, pa tako lakše možete stići do određenih atrakcija.

Pixabay
 

Delovi koje morate proći

Diznilend park se sastoji od pet tematskih celina, ili kako ih zovu- pet zemalja: Main street, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland u kojima se nalazi 49 atrakcija.

Pixabay
 

Main stret u Diznilendu

Main street ili glavna ulica je zapravo ulaz u ovaj svet bajke i zabave. Ovakva ulica postoji i u svim ostalim Diznijevim parkovima i sagrađena je u sličnom stilu- podseća na mali američki grad sa kraja 20. veka sa železničkom stanicom i prepoznatljivom viktorijanskom arihitekturom. Ova ulica vodi ka centralom delu parka gde se nalazi replika dvorca iz crtanog filma o Uspavanoj lepotici.

Pixabay
 

Frontierland – u ovom delu  krije se Pohahontas

Frontierland ili Zemlja bez granica predstavlja zemlju Divljeg Zapada. Pustinje, reke, veliko kamenje, jednom rečju- divljina.  Jedna od najuzbudljivih avantura u ovoj zemlji je vožnja po Planini gromova– vožnja rolerkosterom. Ovde se nalazi i replika sela u kome je živela poznata junakinja Diznijevog crtanog filma Pokahontas.  

Pixabay
 

Kraj dana u Diznilendu označava veliki vatromet. U kojem god da ste uzrastu, ovo će vam biti nezaboravan doživljaj. Na ulaznicama i prospektima se nalazi raspored mesta i vremena za fotografisanje sa Diznijevim junacima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike