Novi trend podiže raspoloženje, jača imunitet, opušta mišiće, smanjuje tenzije, a cena – prava sitnica!

10.05.2022

09:00

0

Postoji mnogo stvari koje možemo učiniti da olakšamo muke usamljenosti, ali da li biste ikada pomislili da vam u tome može pomoći maženje krava?

Novi trend podiže raspoloženje, jača imunitet, opušta mišiće, smanjuje tenzije, a cena – prava sitnica!
profimedia-0054978187(2) - Copyright Profimedia

Grljenje krava je praksa koja je započela prie petnaestak godina u ruralnim područjima Holandije i deo je većeg pokreta povratka ljudi na selo i ponovnog sjedinjenja čoveka i prirode. Danas brojne farme u okolini Roterdama, ali i u Švajcarskoj, Kanadi i SAD-u, nude seanse grljenja krava promovišući tako aktivnost koja, kako kažu, donosi sreću i smanjuje stres.

Grljenje krava, na holandskom „koe knuffelen“, zasniva se na lekovitim svojstvima bliskosti sa životinjama, posebno kravama. Obično uključuje odmor i grljenje krava nekoliko sati, iskorišćavajući toplinu telesne temperature životinja, ali i sporije otkucaje srca, prema izvještaju BBC -a.

Jedna studija je potvrdila da i sama stoka uživa u kontaktu s ljudima, a posebno vole da im se masiraju delovi vrata i leđa.

Upravo to su prepoznali i vlasnici „Mountain Horse Farma”, američkog seoskog domaćinstva koji nude uslugu grljenja sa kravama po ceni od 75 dolara na sat za dve osobe. Za to vreme krave možete maziti ili se uz njih priljubiti, a domaćini predlažu i poljubac s njihovim omiljenim životinjama.

Ovaj trend je posebno zaživeo u poslednje dve godine kada je epidemija koronavirusa iznenada zaustavila naše uobičajene aktivnosti pa je sve veći broj Amerikanaca počeo maziti krave za stotinjak dolara na sat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike