Turistička atrakcija začinjena ironijom! Zavirite u najveći muzej svinja na svetu smešten u staroj klanici

27.04.2022

15:30

0

Sa preko 50.000 svinja u 25 tematskih soba

Turistička atrakcija začinjena ironijom! Zavirite u najveći muzej svinja na svetu smešten u staroj klanici
profimedia-0233469242 - Copyright Profimedia

Muzej je otvoren 2010. godine u staroj upravnoj zgradi klanice. Od tada je narastao do tačke u kojoj ima više od 50.000 izloženih artikala.

Sve je podeljeno u 25 tematskih soba od kojih svaka ima temu od zoologije, preko svinje u umetnosti i kulturi do fantastičnih svinja iz mitova i legendi...U ovom jedinstvenom muzeju posetiocima se pruža fascinantan pogled na svet svinja, a osim što se možete zabaviti, u Muzeju svinje možete mnogo i naučiti o ovim životinjama.

 

 

Ove svinje mogu da lete, sede, jedu i sve je to predstavljeno u izloženim predmetima. Tu su i kasice prasice ali i kuhinjsko posuđe, starinske statue, mekane igračke, kravate... čak i poštanski sandučić u obliku svinje. Čini se da ne postoji ništa što se ne može napraviti u liku svinje.

Profimedia
 

Koncept je započeo 1988. godine kada je Erika Vilhelmer, godinama strastvena kolekcionarka svinja u svim oblicima i veličinama, odlučila da otvori mali muzej. Tokom godina muzej je rastao, na kraju je osvojio Ginisov rekord i preselio se u stalni izložbeni prostor u Štutgartu.

Tematske sobe omogućavaju posetiocima da pogledaju svinje u stvarnom svetu, kako iz ozbiljne i zabavne perspektive, tako i sa kreativne tačke gledišta.

 

 

Dozi ironije doprinosi podatak je muzej smešten u staroj klanici.

I naravno, gde su svinje tu je i hrana. Muzej ima restoran u prizemlju, kao i kafić na „terasi klanice“ sa pogledom na baštu skulptura.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike