Prvo nomadsko digitalno selo!

02.03.2022

15:02

0

Zaposleni iz celog sveta koji rade od kuće mogu se prijaviti da borave na ovoj prelepoj destinaciji

Prvo nomadsko  digitalno selo!
portugal-g6adc86c23_1920 - Copyright Pixabay

Budući da je pandemija korona virusa razdvajanje u bilo kom smislu učinila mnogo češćim, postojale su razne kampanja po turističkim destinacijama koje primamljuju ljude koji rade na daljinu odnosno ,,od kuće” da svoje laptopove nose sa sobom na duže boravke u kojima mogu kombinovati rad sa razonodom.

Pixabay
 

Portugalska ostrva Madeira, idilični atlantski arhipelag, smešten uz obalu Maroka, podižu koncept na novi nivo pozivajući ljude koji poslom nisu vezani za mesto boravka da se presele u zajednicu Ponta del Sol – koja se smatra najtoplijom opštinom na ostrvu Madeira – i da žive u prvom svetskom nomadskom selu.

 Zaposleni iz celog sveta mogu se prijaviti da borave na ovoj prelepoj, suncem okupanoj destinaciji od jednog do šest meseci i brzo iskoriste neverovatnu lokaciju, pejzaž i kulturu, kao i besplatan prostor za zajednički rad, dobru wi-fi konekciju, a u svemu tome će im pomoći domaćini sela da se što pre prilagode.

Pixabay
 

Projekat je razvila regionalna vlada Madeire, u partnerstvu sa lokalnom kompanijom ,,Startup Madeira”. To je prva inicijativa ove vrste koja direktno uključuje lokalnu vladu. Budući da je svetska pandemija ,,opljačkala” region od prihoda od turizma (koji obično čini oko 20 procenata BDP-a Madeire), kampanja ,,Madeira Digital Nomads” ima za cilj jačanje lokalne ekonomije i zadržavanje preduzeća na površini primajući dugoročne posetioce.

Pixabay
 

Oni koji se pridruže selu ,,Digital Nomad” moraće da obezbede sopstveni smeštaj, prevoz i vize, a oni koji dolaze izvan Evropske unije moraće da pribave šengensku vizu od 90 dana. Program nudi izvesnu pomoć u pogledu pronalaska mogućnosti smeštaja za produženi boravak, koji uključuju Airbnb liste i hotele sa popustom na cene dužih boravaka.

A, usred pandemije koja je pogodila čitav svet, Madeira se nastavlja fokusirati na pozicioniranje sebe kao sigurnog mesta za putnike obezbeđujući da se epidemiološke mere poštuju širom destinacije.Lokalne vlasti takođe zahtevaju od svih posetilaca da odrade test na COVID-19, bilo po dolasku, bilo 72 sata pre putovanja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike