Dobro je znati: Trik uz koji baterija na vašem Android telefonu može da potraje čak 72 sata

25.04.2024

17:09

0

Autor: V. I.

Mnogima je promakla ova značajna opcija

Dobro je znati: Trik uz koji baterija na vašem Android telefonu može da potraje čak 72 sata
Copyright Profimedia

Milion korisnika mobilnih telefona s operativnim sistemom Android imaju pristup funkciji koja mnogima već olakšava život, ali mnogi vlasnici gadžeta čak i ne znaju da postoji. Funkcija se zove Extreme Battery Saver i dizajnirana je za situacije u kojima vam je potrebnošto duže trajanje baterije. To je dodatni nivo uštede baterije - iznad standarda koji već ograničava aplikacije i funkcije

Uz ekstremnu uštedu baterije, vaš telefon će pauzirati većinu aplikacija, isključiti više funkcija i usporiti procese. Međutim, neće isključiti osnovne sistemske funkcije kao što su aplikacije Telefon, Poruke, Sat i Podešavanja. Takav agresivan pristup očuvanju energije može rezultirati zapanjujućim produženjem trajanja baterije do 72 sata, što je značajno poboljšanje u odnosu na tipičan period od 24 sata koji većina korisnika očekuje od svojih uređaja. 

Profimedia
 

"Ekstremna ušteda baterije vam omogućava da isključite više funkcija, pauzirate većinu aplikacija i usporite obradu za još više vremena između punjenja.“ Da biste ga aktivirali, samo idite na  Settings > Battery > Battery Saver > Extreme Battery Saver.( Podešavanja > Baterija > Ušteda baterije > Ekstremna ušteda baterije), saopštio je Google.

Takođe možete izabrati koje će aplikacije nastaviti da rade sa aktivnom Ekstremnom uštedom baterije. Za najveću uštedu, želećete da dozvolite samo aplikacije koje su vam zaista potrebne. Da biste prilagodili ovu listu, idite na Podešavanja > Baterija > Ušteda baterije > Ekstremna ušteda baterije > Osnovne aplikacije (Settings > Battery > Battery saver > Extreme battery saver > Basic apps.).

Kada uključite režim ekstremne uštede baterije, većina aplikacija na vašem telefonu će se zaustaviti. Moguće je opozvati pauziranje određenih aplikacija ako zaista treba da ih koristite. Dodirnite pauziranu aplikaciju i tada ćete dobiti opciju da privremeno prekinete pauziranje, piše The Sun.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike