Novosti iz Mete: Odsad ćete na Fejsbuku gledati video-snimke vertikalno, a postoji i mogućnost premotavanja

04.04.2024

16:13

0

Autor: V. I.

Poslednja inovacija iz Meta i nije toliko inovativna

Novosti iz Mete: Odsad ćete na Fejsbuku gledati video-snimke vertikalno, a postoji i mogućnost premotavanja
Copyright Profimedia

Pomama oko Facebook Live-a možda je stvar prošlosti, ali Meta još uvek pokušava da svoju platformu učini pogodnijom za video-sadržaje, pa je u aplikaciju uveden novi plejer za ujednačen prikaz Reelsa, duži sadržaj i Live video.

Jedna od najvećih promena jeste ta što će se Facebook video-snimci, kao i mnogi video snimci na TikToku, sada prikazivati preko celog ekrana, čak i oni snimljeni u pejzažnom režimu. Video-snimci će se automatski prikazivati vertikalno, ali će biti moguće okrenuti telefon na stranu i gledati većinu horizontalno snimljenih sadržaja preko celog ekrana.

Pored toga, Fejsbuk će ponuditi i klizač u donjem delu ekrana, tako da će korisnik moći brzo da prelazi na različite delove videa po svojoj želji. Nadogradnja takođe donosi opciju za skok unapred ili nazad za 10 sekundi, što je nešto slično onome što poseduje Netflix.

Meta tvrdi da će korisnici dobiti relevantnije preporuke za video-zapise svih dužina, koji će se pojaviti na video kartici i u fidu. Takođe, kompanija će povećati broj kolutova prikazanih na na vašem feedu.

Video--plejer se pokreće korisnicima iOS-a i Android-a u SAD i Kanadi, a nove kontrole dolaze u narednim nedeljama. Potpuno ažuriranje trebalo bi da bude dostupno širom sveta u narednim mesecima, izveštava Engadget.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike