Google pred sudom!

05.02.2024

23:13

0

Kompanija je negirala optužbe

Google pred sudom!
Copyright Profimedia

Za početak suđenja kompaniji Google zbog optužbi za zloupotrebu dominacije tehnologije digitalnog oglašavanja, američki savezni sud u državi Virdžiniji danas je odredio 9. septembar.

Tužbom, koju su u januaru 2023. podneli ministarstvo pravde SAD i neke savezne države predvođene Virdžinjom, Google je optužen da monopoliše tržište za digitalno oglašavanje i podriva konkurenciju, preneo je Rojters.

Kompanija je negirala optužbe i dodala da će "ako tužba uspe, to usporiti inoviranje, povećati naknade za oglašavanje i otežati razvoj hiljadama malih preduzeća i izdavača".

Google već ima zakazano suđenje u martu 2025. na američkom saveznom sudu u Teksasu, gde slična tužba te i drugih država treba da ospori metodologije Gugla u oblasti reklamnih tehnologija.

Britanska agencija napominje i da se u trećem slučaju u maju očekuje da će američki sudija u Vašingtonu da sasluša završne reči u vezi sa tužbama ministarstva pravde SAD, Kolorada i drugih država zbog dominacije Gugla u pretrazi na internetu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike