Prvi master klas iz oblasti veštačke inteligencije 12. i 13. oktobra u Beogradu

15.08.2023

18:15

0

Tokom ove jeseni učesnici će imati priliku da istraže temu veštačke inteligencije, kao i njene pravne i etičke dileme kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sesija

Prvi master klas iz oblasti veštačke inteligencije 12. i 13. oktobra u Beogradu
Copyright Profimedia

Institut za veštačku inteligenciju Srbije zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka (FON) organizuje prvi "AI Master klas" na temu pravnih i etičkih izazova veštačke inteligencije koji će se održati 12. i 13. oktobra na tom fakultetu.


Cilj programa je da okupi vodeće stručnjake iz domena veštačke inteligencije, prava i etike, koji će zajedno razmotriti aktuelne i buduće izazove u regulisanju veštačke inteligencije.

Pored analize trenutnih pravnih okvira, diskusije će se fokusirati i na etičke aspekte primene veštčke inteligencije u različitim industrijskim sektorima.

Program edukacije o regulisanju veštačke inteligencije realizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i uz podršku brojnih partnera iz privrede, navodi se u saopštenju Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.

Tokom ove jeseni učesnici će imati priliku da istraže temu veštačke inteligencije, kao i njene pravne i etičke dileme kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sesija. 

Na interaktivnim predavanjima i radionicama proučavaće se aktuelna pitanja kao što su značaj veštačke inteligencije u biznisu, poslovni modeli zasnovani na analizi podataka, uloga veštačke inteligencije u održavanju informacione bezbednosti, sprečavanje diskriminacije u kontekstu veštačke inteligencije, zaštita prava na podatke i značaj otvorenih podataka, i drugih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike