Nadzor privatnosti blokira ChatGPT zbog ilegalnog prikupljanja podataka! Aktivnosti četbota suspendovane do istrage!

31.03.2023

22:41

0

Autor: Ekipa 24sedam

Rečeno je da će italijanske aktivnosti čet-bota koji je razvila američka kompanija OpenAI biti suspendovane dok ne ispuni italijanske standarde

Nadzor privatnosti blokira ChatGPT zbog ilegalnog prikupljanja podataka!  Aktivnosti četbota suspendovane do istrage!
Copyright Profimedia

Italijanski nadzor privatnosti u petak je blokirao AI chatbot ChatGPT optužujući ga za nezakonito prikupljanje ličnih podataka italijanskih korisnika.

Rečeno je da će italijanske aktivnosti čet-bota koji je razvila američka kompanija OpenAI biti suspendovane dok ne ispuni italijanske standarde i propise o privatnosti.

U svojoj meri zaustavljanja ChatGPT-a, autoritet za privatnost je naveo neuspeh u informisanju korisnika i svih onih čije je podatke prikupio OpenAI, kao i, pre svega, odsustvo pravne osnove koja opravdava prikupljanje podataka i masovno skladištenje ličnih podataka.

Nedavno je izvršni direktor OpenAI, Sem Altman, izjavio da je zabrinut zbog potencijalnih opasnosti koje donosi razvoj tehnologije zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

U intervjuu za Ej-Bi-Si njuz, Altman je istakao da iako ta tehnologija može biti najveća koju je čovečanstvo razvilo i drastično poboljšati naš život, ali moramo biti oprezni i uključiti regulatorne organe i društvo u proces uvođenja. On je posebno zabrinut zbog moguće upotrebe ovih modela za dezinformacije i ofanzivne sajber napade. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike