Ne nasedajte na ChatGPT prevaru! Google hitno reagovao, uklonjena ekstenzija koja je "pomagala korisnicima"!

23.03.2023

21:22

0

Sve što su prevaranti morali da urade bilo je da dodaju nekoliko linija koda za krađu kolačića.

Ne nasedajte na ChatGPT prevaru! Google hitno reagovao, uklonjena ekstenzija koja je "pomagala korisnicima"!
Copyright Profimedia

Google je uklonio ChatGPT ekstenziju iz Chrome prodavnice koja krade Facebook sesijske kolačiće - ali ne pre nego što je više od 9.000 korisnika instaliralo ovaj računarski virus.

Zlonamerna ekstenzija - "ChatGPT For Google" (primetite grešku u imenu chatbota) - vrlo je slična po imenu i kodu pravoj "ChatGPT For Google" ekstenziji. 

Zapravo, lažna ekstenzija je zasnovana na istom izvornom projektu koji koristi stvarni "ChatGPT For Google" alat - sve što su prevaranti morali da urade bilo je da dodaju nekoliko linija koda za krađu kolačića.

Krajnji rezultat je ekstenzija koja izgleda i deluje kao ChatGPT iz perspektive korisnika, prema istraživačima bezbednosti koji su otkrili takozvanog "FakeGPT".

Krađa kolačića vrši se kroz zlonamernu, sponzorisana Google pretragu za "Chat GPT 4", rekli su istraživači, čime se iskorišćavaju korisnici koji žele da isprobaju najnoviju verziju chatbota. 

A pošto je zlonamerna ekstenzija ponuđena u zvaničnoj Chrome prodavnici, korisnici su verovatno pretpostavili da je reč o pravoj stvari.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike