Deo scenarija za "Saut park" pisaće veštačka inteligencija! (VIDEO)

21.03.2023

23:23

0

Autor: M.M.

Veći deo epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili želju za korišćenjem veštačke inteligencije

Deo scenarija za "Saut park" pisaće veštačka inteligencija! (VIDEO)
Serija"Saut park" - Copyright South Park/Profimedia

Kreatori planetarno popularne animirane serije "Saut Park" odlučili su da deo scenarija za poslednju epizodu napiše program za veštačku inteligenciju.

Deo scenarija za epizodu pod nazivom "Deep Learning" napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI.

Cela epizoda govori o chatBot-u, a on je generisao poslednjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dečaka iz razreda dečaka Stena, koji koriste chatBot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka devojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trej Parker i "ChatGPT".

Ovaj program za veštačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dečak govori o tome zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ChatGPT-a.

- Divovske tehnološke kompanije su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale - rekao je lik.

Veći deo epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili želju za korišćenjem veštačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj "AI studio Deep Voodoo" u decembru 2022. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike