Upozorenje od doktora: Nikada ne činite ovo sa odećom u hotelskoj sobi, mogao bi vam se smučiti život

14.06.2024

19:19

0

Autor: K. B.

Poznati doktor preporučuje da se držite podalje od određenog mesta u hotelu

Upozorenje od doktora: Nikada ne činite ovo sa odećom u hotelskoj sobi, mogao bi vam se smučiti život
Copyright Freepik

Doktor popularan na društvenoj mreži TikTok upozorio je ljude da se drže podalje od određenog mesta u hotelskim sobama koje može biti puno stenica. Nedavno, Dr. Džejson Sing je postavio pitanje svojim pratiocima na TikToku da li razpakiraju svoje stvari kada stignu u hotel.

"Ne stavljajte odeću u komode. Hotelske komode, posebno one od drveta ili sa spojevima i pukotinama, predstavljaju rizik od zaraze stenicama", rekao je, dodajući da se retko čiste. Naime, istraživanje Američkog udruženja za kontrolu štetočina pokazalo je da je neverovatnih 68% hotela i motela sklono pojavi stenica. Zabeleženo je čak povećanje od 278% u poslednje dve godine. Umesto fioka, doktor predlaže da se odeća okači u ormane ili jednostavno da se drži u koferu tokom boravka.

 

 

Kako proveriti ima li stenica

"Razgovor sa kolegama u javnom zdravstvu i kontroli štetočina podigao je svest o tome da stenice rastu na mestima, kao što su komode, uzglavlja, pa čak i električne utičnice ili ramovi za slike u hotelskim sobama", rekao je on. Doktor je takođe savetovao brz način da izvučete stenice iz skrovišta, odnosno da proverite ima li ih u hotelu u kojem boravite. "Možete koristiti fen za kosu na najvišoj temperaturi kako biste duvali vruć vazduh duž šavova dušeka i u pukotine. Toplota će naterati stenice da izađu, pa ćete ih lakše uočiti", dodao je on.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike