Ako padne kiša, vraćamo vam pare: Hotel u Singapuru se dosetio kako da namami turiste

22.03.2024

19:09

0

Autor: V. I.

Budući da u Singapuru kiša pada u proseku 171 dan godišnje, ovo je rizičan, ali marketinški opravdan potez

Ako padne kiša, vraćamo vam pare: Hotel u Singapuru se dosetio kako da namami turiste
Copyright Profimedia

U singapurskom luksuznom hotelu "Interkontinental", gostima se nudi jedinstvena prilika: povrat novca za jednu noć ukoliko kiša pokvari njihove planirane aktivnosti tokom boravka. U okviru posebnog paketa nazvanog "Rain Resist Bliss," hotel obećava ovaj gest dobre volje, ali uz specifične uslove.

Povrat novca se realizuje samo ako kiša traje više od 120 minuta neprekidno u bilo kojem periodu od četiri sata tokom dana.

Međutim, ponuda nije dostupna za sve tipove soba. Da bi se kvalifikovali, gosti moraju boraviti u skupljim apartmanima, s cenama koje kreću od 850 SGD (oko 600 evra) za junior apartman do 4.500 SGD (oko 3.000 evra) za predsednički apartman. Umesto direktnog povrata novca, gosti dobijaju vaučer jednak vrednosti jedne noći, koji mogu iskoristiti unutar istog hotela u narednih šest meseci.

 

 

Ovaj koncept nije nov - slične inicijative viđene su i ranije. Na primer, 2019. godine, ostrvo Elba u Sredozemlju ponudilo je povrat novca za kišovite dane gostima svojih hotela. Takođe, francuska osiguravajuća kuća Aon nudi "sunačnu garanciju", obećavajući povrat novca ukoliko obećani sunčani dani izostanu tokom odmora.

Ova praksa, posebno u kontekstu klimatskih promena, otvara pitanja o budućnosti osiguravanja povezanih s vremenskim uslovima i kako bi oni mogli da utiču na turističku industriju. Dok se svet prilagođava novim klimatskim realnostima, očekuje se da će takve inovativne ponude postati sve prisutnije u sektoru putovanja i gostoprimstva, piše CNN.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike