Kada ste na odmoru, obavezno držite navučene zavese na prozorima hotelske sobe: Stručnjak daje još nekoliko važnih saveta

14.03.2024

19:09

0

Autor: K. O.

Birajte sprat na kome ćete biti, a uradite još i ove provere

Kada ste na odmoru, obavezno držite navučene zavese na prozorima hotelske sobe: Stručnjak daje još nekoliko važnih saveta
Copyright Profimedia

Konačno stižete u hotel i otvarate zavese, spremni da uživate u pogledu na sunce, more i pesak.

Ali, ako boravite u hotelu tokom svog putovanja, verovatno je bolje da držite te zavese navučene.

Razumemo, vi ste u inostranstvu i sunce sija, ali ako ih ostavite otvorene, mogli biste da reklamirate svu svoju imovinu svetu, a može biti lopova koji vrebaju u senci.

„Ako druge sobe ili hoteli mogu da vide vašu hotelsku sobu, držite zavese sve vreme zatvorene“, rekao je telohranitelj i istražitelj u Bond Rees-u, Aaron Bond, za Exspress.

„Ukoliko su otvorene to omogućava ljudima da znaju vaše kretanje i može da vas otvori da budete opljačkani.“

Kada rezervišete svoju sobu, takođe je važno uzeti u obzir na kom ste spratu - i izbegavajte prvi i drugi sprat.

Ako postoji hitan slučaj i morate da izađete, od trećeg do petog sprata je i dalje ok, ali kladite se da će vam donji spratovi omogućiti brzu evakuaciju.

Isto tako, preporučljivo je da izbegavate da pričate o svojim planovima u javnosti jer bi ih mogli čuti lopovi koji vas prate i prave beleške kada izađete iz hotela.

Na drugim mestima, provera skrivenih kamera je neophodna.

Profimedia
 

„Jedan od najbržih načina za skeniranje skrivene kamere u vašoj sobi je korišćenje kamere mobilnog telefona jer oni mogu da pokupe odraz sočiva kamere“, dodaje Aron.

Markus Hačins, @malvaretech, podelio je sličan savet u video snimku na TikTok-u. On predlaže da prvo proverite mesta gde bi „puzavac“ želeo da pogleda – dakle, požarni alarm iznad kreveta ili budilnik.

Opet, ako obasjate oba ova uređaja pomoću telefona, moći ćete da otkrijete sve skrivene kamere – koje će, na primer, biti vidljive kroz staklo na digitalnom satu.

„Ova sočiva kamere su veoma mala“, kaže Markus. „Mogu se sakriti u bilo čemu, čak i u rupu u zidu,“ prenosi metro.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike