Ovaj grad je najsigurniji na svetu, a ako prekršite neko pravilo ponašanja kazne su ogromne

19.11.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Ako ne pustite vodu u toaletu nakon korišćenja, od kazne će vam se zavrteti u glavi

Ovaj grad je najsigurniji na svetu, a ako prekršite neko pravilo ponašanja kazne su ogromne
Singapur - Copyright Profimedia

Singapur leži na glavnom ostrvu i obuhvata dodatnih pedesetak, tačnije 63 manja susedna ostrva. Od susednih azijskih metropola razlikuje se najviše po čistoći i urednosti, a poznat je i kao bogato odredište s najboljim aerodromom na svetu.  Aerodrom u Singapuru međunarodno je čvorište, što znači da su letovi s ostatkom planete izvrsni, a pronaći ćete direktan let gotovo prema svakoj metropoli na svetu.

Profimedia
 

Za  sigurnost ne trebate brinuti, jer Singapur je jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Poznata je po svojim strogim zakonima, koji se ovde zaista primenjuju, a neki od njih bi mogli da vam se učine smešnim.

Jedan od tih zakona zabranjuje prodaju žvakaćih guma. Vi ih kao turista možete uneti ako je reč o paketiću-dva. Međutim, sve veće količine biće vam oduzete na aerodromu. Zanimljivo! Kad smo kod smešnih zakona – evo jednog praktičnog. U Singapuru postoji stvarni zakon protiv nepuštanja vode u javnom WC-u nakon korištenja, a ako vas uhvate da niste pustili vodu, bićete kažnjeni sa 150 sgd, što je oko 100 evra.

Profimedia
 

Singapur je najbolje posetiti i osetiti tokom trajanja jednog od njegovih mnogobrojnih festivala. Takođe je domaćin i mnogih internacionalnih festivala. Između januara i aprila, najveći su Spring festival/Chinese New Year, River Hongbao, Chingay Parade, Hindu festival Thaipusam.

Između maja i avgusta su aktuelni Dragonboat races, a takođe se na svoj neobični način slavi Ramadan od strane muslimanskog dela stanovništva. U septembru je kineski Mid-Autumn festival, a u oktobru/novembru Hindu Light festival Depavali.

 
Profimedia
 

 

Za vreme kineskih praznika obavezno posetite kinesku četvrt, a za vreme hindu praznika četvrt Mala Indija. Sve pršti od boja i mirisa začina. Singapur je grad u kojem se spajaju kineska, malezijska, arapska, indijska i engleska kultura i to dolazi do izražaja najviše tokom trajanja festivala.

Profimedia
 

Marina Bau u Singapuru

Najveći panoramski točak na svetu, veći i od onog u Londonu, se nalazi u Singapuru i pruža pogled na najpopularnije gradsko mesto Marina Bay.U Marina Bay se nalaze najimpresivniji oblakoderi za koje se ne zna da li više privlače pažnju danju ili noću kada se popale svetla.

U okviru Marina Bau se nalazi se  šetalište koje je idealno za beg od gradske vreve. Duž šetališta marine se nalaze razne skulpture, a na kraju šetališta ljudi puštaju zmajeve, voze brodiće ili uživaju u muzičkim performansima.Ovde se možete ukrcati na kruzer i obići Singapur na neki novi način, daleko od gradske vreve i vrućine.

Profimedia
 

Poželite li da provedete koji dan više u Singapuru, zaputite se do ostrva Sentosa piše pun kofer   ono nudi spektakularnu noćnu predstavu na otvorenom moru pod nazivom Wings of Time. Gledajte 3D projekciju, laserski show i vatromet koji dočaravaju priču o Shahbazu, drevnoj ptici koja putuje kroz vreme i prostor. Postoji bezbroj plaža i tematskih parkova za istraživanje, a ostrvo je poznato po tome što je mesto zabave i opuštanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike