Vijetnam ima jednu od 100 najlepših plaža na svetu: Bajkoviti predeo dobio ime po ruskom kosmonautu (VIDEO)

10.02.2024

19:31

0

Autor: V. I.

Ne zna se da li je lepše u vodi ili van nje

Vijetnam ima jednu od 100 najlepših plaža na svetu: Bajkoviti predeo dobio ime po ruskom kosmonautu (VIDEO)
Copyright Profimedia

Plaža Ti-Top, koja se od 1994. godine nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine, locirana je u zalivu Ha Long u Vijetnamu. Nju je australijski časopis Lonely Planet proglasio jednom od 100 najboljih plaža na svetu. Bio je to jedini predstavnik iz Vijetnama koji se probio na listu na kojoj je bilo ukupno 14 predstavnika iz Azije - peščana plaža Vajt na Maldivima, Pink plaža u Indoneziji, plaža Pacifiko na Filipinima, Hat Tham PhraNang i Secret Beach na Tajlandu su neke od njih.

@vietnamdailytours Ha Long Bay is a truly iconic UNESCO site in Vietnam. Sail among thousands of majestic limestone karsts, and nearly 2000 islands, that rise out of the calm jade-colored waters. Experience secluded beaches, charming floating villages, and an unforgettable starry night skies. #vietnamtours #vietnamdailytravel #vietnamtourpackage #halongbay ♬ nhạc nền - Vietnam Daily Travel

Ostrvo, koje je dobilo ime po ruskom kosmonautu Germanu Titovu prilikom njegove prve posete zalivu Ha Long 1962, poznato je po svoj prelepoj beloj peskovitoj plaži koji pruža savršeno mesto za opuštanje i uživanje u suncu. Voda oko ostrva je kristalno čista i idealna za plivanje, snorkeling i druge vodene aktivnosti.

U sredini ostrva je mala staza koja vodi do vrha Ti-Top sa više od 400 kamenih stepenica. Što više idete, kamene stepenice postaju sve više i strmije. Potrebno je oko 20 minuta da se popnete na vrh, ali bićete nagrađeni prekrasnim pogledom na zaliv Ha Long prošaran  impozantnim kamenim formacijama koje se izdižu iz zelene vode.

Osim uživanja na plaži i istraživanja vidikovca, posetioci mogu uživati i u raznim drugim aktivnostima kao što su kajaking i vožnja brodom oko okolnih ostrva. Ostrvo nudi i nekoliko restorana gde posetioci mogu probati lokalne specijalitete, posebno sveže morske plodove, što je nezaobilazan deo svakog putovanja u zaliv Ha Long.

Ti-Top ostrvo je primer kako prirodna lepota i kulturno-istorijsko nasleđe mogu zajedno stvoriti jedinstveno turističko iskustvo koje privlači ljude iz svih krajeva sveta. Bez obzira da li tražite mesto za opuštanje, avanturu ili jednostavno želite da se divite prirodnim lepotama, Ti Top nudi nešto za svakog posetioca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike