Ako ste se ikada pitali, otkrivamo koji grad zauzima prvo mesto po rekordnoj konzumaciji alkohola

18.02.2024

19:35

0

Autor: K. B.

Iako se često pretpostavlja da je Dablin grad najpoznatiji po konzumaciji alkohola, nedavno istraživanje pokazuje drugačije

Ako ste se ikada pitali, otkrivamo koji grad zauzima prvo mesto po rekordnoj konzumaciji alkohola
Copyright Profimedia

Prvo mesto po količini popijenog alkohola po glavi stanovnika zauzima Prag, čime je premašio očekivanja mnogih. Dablin se, zajedno sa Berlinom, našao visoko na listi, ali iza češke prestonice.

Ova studija, koju je sprovela turistička platforma Holidu, fokusirala se na gradove prema broju kasnonoćnih aktivnosti i procentu stanovništva koje je imalo intenzivne alkoholne sesije u prethodnom mesecu. Zanimljivo je da, iako 81,3 odsto Irske stanovništva konzumira alkohol, što je najveći procenat među analiziranim zemljama, Dablin nije uspeo da zauzme vodeću poziciju. Prag dominira sa impresivnih 481 pivom po osobi godišnje.

Profimedia
 

Turističke preporuke za Prag često uključuju posete mestima gde se služi alkohol, poput pabova i koktel-barova uređenih u srednjovekovnom stilu. Sa druge strane, Berlin, koji zauzima treće mesto, ističe se sa četiri od pet Nemaca koji konzumiraju alkohol po relativno pristupačnoj ceni od 4,52 evra po litru.

Iako je Dablin možda očekivao prvo mesto, ne treba zanemariti njegove brojne atrakcije povezane sa alkoholom, uključujući i čuveno Ginisovo skladište koje je proglašeno za najbolju turističku atrakciju u Evropi za 2023. godinu po izboru World Travel Awards.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike