Pretekao Njujork i Pariz: Ovaj grad posetilo je 20 miliona turista, postao najposećeniji na svetu u 2023. godini (VIDEO)

11.02.2024

19:32

0

Autor: K. B.

I sve to zbog prelepe arhitekture, bogate istorije i neverovatne gastronomije

Pretekao Njujork i Pariz: Ovaj grad posetilo je 20 miliona turista, postao najposećeniji na svetu u 2023. godini (VIDEO)
Copyright Profimedia

Tokom 2023. godine, Istanbul je ugostio 20,2 miliona turista. Ova činjenica je iznenađujuća jer se obično misli da su gradovi poput Njujorka, Pariza i Londona najposećeniji. Međutim, Istanbul je privukao toliko turista zbog svoje prelepe arhitekture, bogate istorije i neverovatne gastronomije.

 

 

 

 

Lee Dobson, osnivač turističke stranice "Travel City", ističe da je Istanbul magnet za putnike iz Velike Britanije i turiste iz celog sveta. Ovaj grad je poznat po svojoj raznolikoj kulturi, istoriji i geografiji koja je jedinstveno fascinantna.

 

 

Istanbul je smešten na dva kontinenta, Evropi i Aziji, i pruža neuporedivu mešavinu istočnih i zapadnih tradicija, što se vidi u njegovoj arhitekturi, tradiciji i svakodnevnom životu.

 

 


Nakon Istanbula, na listi najposećenijih gradova nalazi se London, koji je zauzeo drugo mesto, zatim Dubai na trećem mestu, i još jedna turska destinacija - Antalija, koja je na četvrtom mestu.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike