Otkrivena tajna najsrdačnijih gradova: Evo koji vodi na listi (VIDEO)

28.01.2024

19:40

0

Autor: K. B.

Mali grad Ermupoli, smešten na grčkom ostrvu Siros usred Egejskog mora, nedavno je proglašen najsrdačnijim gradom u Evropi prema istraživanju portala Booking.com

Otkrivena tajna najsrdačnijih gradova: Evo koji vodi na listi (VIDEO)
Copyright Profimedia

Sa nešto više od 10.000 stanovnika, Ermupoli oduševljava svojih 200 godina postojanja, a postao je prepoznatljiv po svojoj izuzetnoj srdačnosti prema posetiocima.

Ovo istraživanje portala Booking.com dodeljuje godišnje nagrade Traveller Review Award na osnovu ocena korisnika smeštaja. U globalnom smislu, najsrdačniji grad na svetu je Arajal d’Ažuda u Brazilu, dok se u Evropi ističe grčki Ermupoli. Među drugim evropskim gradovima na listi nalaze se Vijana do Kastelo u Portugalu, Grindelvald u Švajcarskoj i Uzes u Francuskoj.

Osim što je nagrađen kao najsrdačniji grad, Ermupoli je i turistička destinacija koja privlači pažnju posetilaca svojim slikovitim pejzažima i istorijskim nasleđem. Ovo malo mesto, osnovano tokom Grčke revolucije 1820. godine od strane izbeglica, postalo je značajno komercijalno i industrijsko središte, a danas se pretežno oslanja na turizam.

 

 

Booking.com je takođe otkrio da su apartmani najčešće nagrađivani tip smeštaja tokom protekle godine, a nagrade su se dodeljivale na osnovu više od 309 miliona verifikovanih recenzija korisnika. Osim Ermupolija, ovo istraživanje nagradilo je brojne smeštajne objekte širom sveta, ističući izuzetne destinacije i usluge koje su posebno cenjene od strane putnika.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike