Uživajte u ljubavi bez pražnjenja džepa: Najjeftiniji gradovi za zaljubljene u blizini Srbije

13.02.2024

19:07

0

Autor: K. B.

Iskoristite priliku za povoljan romantični vikend sa voljenom osobom u neposrednoj blizini Srbije

Uživajte u ljubavi bez pražnjenja džepa: Najjeftiniji gradovi za zaljubljene u blizini Srbije
Copyright Profimedia

Istraživanje kompanije "Jersey Island Holidays" proglasilo je glavni grad Crne Gore, Podgoricu, najjeftinijim mestom za dvodnevni odmor za dve osobe, sa prosečnim troškom od samo 260 evra. Ova cena obuhvata povratne letove za dvoje, dva noćenja, romantičnu večeru od tri jela za dvoje u restoranu srednje klase i nekoliko izleta.

Analizirajući prosečne troškove putovanja po Evropi, istraživački tim je utvrdio da je povratni let do Podgorice u proseku 104 evra, dok putnici obično troše samo pet evra na taksi za dva dana. Večera sa tri posluženja za dvoje u Podgorici košta oko 25 evra.

Profimedia
 

Na drugom mestu jeftinih gradova je Skoplje u Severnoj Makedoniji, gde dvodnevna poseta košta 320 evra. Večera sa tri posluženja u ovom gradu je nešto jeftinija u poređenju sa Podgoricom, ali alkohol je skuplji, s troškom od oko 15 evra. Debrecin i Segedin u Mađarskoj takođe su među jeftinijim gradovima, sa ukupnim troškom od 351 evro.

Profimedia
 

Peti najjeftiniji grad za obilazak u paru je Varšava u Poljskoj, gde povratni letovi u proseku koštaju samo 107 evra.

Ostali gradovi na listi najjeftinijih uključuju Sofiju (Bugarska), Lublin (Poljska), Tuzlu (Bosna i Hercegovina), Beograd (Srbija), Prag (Češka Republika), Niš (Srbija), Kišinjev (Moldavija), Banjaluku (Bosna i Hercegovina) i Vilnjus (Litvanija). Svi ovi gradovi obećavaju pristupačan i uzbudljiv odmor za zaljubljene parove.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike