Kad čujete zašto svaka stjuardesa u ručnom prtljagu nosi tenisku lopticu, nećete nikad bez nje na put

03.02.2024

20:17

1

Autor: V. I.

Ovaj neočekivani predmet u torbi mogao bi i da vam spase život

Kad čujete zašto svaka stjuardesa u ručnom prtljagu nosi tenisku lopticu, nećete nikad bez nje na put
Copyright Profimedia

Kako vreme prolazi, imamo utisak da je mesta za sedenje u avionu sve manje. S obzirom na ograničeni prostor koji vam garantuje karta u ekonomskoj klasi, let avionom može da se pretvori u pravu noćnu moru koja će da rezultuje ukočenim vratom i bolom u leđima, usled višesatnog sedenja. Možete da ustanete i protegnete noge, ali stjuardese okrivaju čaroban predmet koji ima bolji učinak na cirkulaciju, a to je, verovali ili ne - teniska loptica.

Freepik
 

Svuda staje, nikome ne smeta

Ako je pravilno upotrebite tokom leta, mogu da vam ublažave bolove, poboljšaju cirkulaciju i smanje osećaj zatezanja  A sve to dobija posebno primaljivu notu zahvaljujući činjenici da možete da je spakujete u svoj ručni prtljag . Ne samo da su teniske loptice dovoljno kompaktne da stanu u malu torbu, već i korišćenje jedne tokom leta neće smetati vašim susedima.

Kotrljanje teniske loptice duž tela opuštate ukočene mišiće i stimulišete protok krvi. To je praktično vrhunska samomasaža za koju ne možete da zamislite koliko možete da bude delotvorna.

Profimedia
 

Šta da masirate i kako

Postoje određeni delovi telana koje treba da se fokusirate.

  • gležnjevi
  • ručni zglobovi
  • bedra
  • noge (posebno listovi)
  • gornji deo leđa
  • ramena.

Lagano pritiskajte svaku oblast kotrljajući loptu i budite posebno pažljivi sa svim mestima napetosti ili čvrstim čvorovima.

Izgleda dovoljno jednostavno, zar ne? Ali to bi moglo učiniti vaš život toliko, mnogo lakšim - i održati vas zdravijim dok letite avionom, preporučuje Reader's Digest.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike