Šta sve neće smisliti: Da li biste noćili u hotelu sa nula zvezdica? (FOTO/VIDEO)

24.01.2024

20:11

0

Autor: K. B.

Švajcarski konceptualni umetnici su predstavili inovativni hotel sa nula zvezdica, koji se potpuno razlikuje od uobičajenih hotela

Šta sve neće smisliti: Da li biste noćili u hotelu sa nula zvezdica? (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Ovaj nekonvencionalni hotel nema zidove, plafon ili fiksno mesto, već samo jedan bračni krevet. Postavljen na lokalnom putu pored benzinske pumpe u selu Sailon, na jugu Švajcarske, ovaj hotel može biti postavljen bilo gde, od planine do vinograda ili šume pored puta.

 

 

Umetnici su želeli da privuku pažnju javnosti na urgentnost klimatskih promena i štetnosti ljudskog uticaja na planetu i društvo. Prethodne verzije njihovih hotela bile su smeštene u idiličnim švajcarskim selima, ali su shvatili da je njihova misija naglasiti nužnost promena u društvu. Ovaj koncept hotela naglašava promene u svetu i poziva na preuzimanje inicijative i odgovornosti, umesto fokusa na miran odmor.

 

 

Iako su prvo isprobali svoj koncept u prirodnom okruženju švajcarskog sela, umetnici su kasnije shvatili da je ova ideja ostvariva u praksi. "Hotel" su postavili na različitim mestima u prirodi, ističući da ih jedino nepredviđene vremenske promene, poput kiše ili snega, mogu poremetiti. Ovaj jedinstveni hotel sa nula zvezdica predstavlja njihov doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja i poziv na promene ne samo u odnosu prema planeti, već i prema društvu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike