Grad koji će ispuniti sva vaša očekivanja: Šta vredi videti u Ho Ši Minu?

10.01.2023

19:32

0

Autor: 24sedam

Od najboljih hotela do najjeftinijih pansiona, najotmjenijih restorana do najukusnijih uličnih tezgi i gužvi na pijacama, ovo je mesto puno energije

Grad koji će ispuniti sva vaša očekivanja: Šta vredi videti u Ho Ši Minu?
Grad koji će ispuniti sva vaša očekivanja - Copyright Profimedia

Ho Ši Min, koji se takođe naziva Sajgon, jedan je od najživljih gradova u Vijetnamu, a kao komercijalno središte zemlje i najveći grad, on je prepun saobraćaja. Bez obzira na to, i dalje je jedna od najboljih destinacija za istraživanje i može se pohvaliti prelepim hramovima, kulturnim atrakcijama, neverovatnom scenom hrane i još mnogo toga u čemu turisti mogu uživati.

Danas je Ho Ši Min popularna turistička destinacija i zbog svojih elegantnih nebodera, kitnjastih hramova i kineskih pagoda.

Cu Chi tuneli

Posetiti ove tunele na jednodnevnom izletu bilo bi savršeno. Nalaze se oko 60 kilometara od grada. Reč je o mreži tunela koji pokrivaju preko 250 kilometara i imaju dugu, fascinantnu istoriju za istraživanje.

Služili su kao vojna operativna baza tokom Vijetnamskog rata. Obilazak tunela daje turistima neverovatnu šansu da odaju poštovanje vojnicima koji su se borili tokom rata.
Bez obzira da li ste fanatik istorije ili ne, ovi tuneli nude nezaboravno iskustvo putovanja, jer daju uvid u živote trupa, uključujući njihove svakodnevne izazove.

Najviša zgrada u Vijetnamu

Poseta Ho Ši Minu je nepotpuna bez istraživanja njegovog čuvenog nebodera, koji je ujedno i najviša zgrada u Vijetnamu.

Na visini od 262 metra, Bitexco Financial Tower ima mnogo toga da ponudi, uključujući prelepe kancelarije, mogućnosti za zabavu, preduzeća i neverovatnu trpezu.

Putnici ne bi trebalo da zaborave da dođu do 49. sprata zgrade i uživaju u prekrasnom pogledu od 360 stepeni.

Katedrala Notr Dam

Nazvana po Devici Mariji, katedrala Notr Dam je izgrađena između 1877. i 1883.

Smeštena u samom srcu grada, savršeno je mesto za istraživanje neoromaničke arhitekture. Zvonici katoličke katedrale uzdižu se i do 60 metara iznad grada.

Opera house

Takođe poznata i kao Opštinsko pozorište Ho Ši Mina, Saigon Opera House je nezaobilazna poseta za ljubitelje prelepe arhitekture. Sagradio ju je u francuskom kolonijalnom stilu Eugene Ferret, francuski arhitekta, 1897. godine. Izgradnja je trebalo da zabavi francuske kolonijaliste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sally Law (@sallylaw_)

Zgrada je postala dom skupštine Donjeg doma Južnog Vijetnama, a 1975. je postala pozorište, nakon propadanja Sajgona. Da bi istražili prelep dizajn enterijera zgrade, turisti mogu kupiti karte i videti neke od neverovatnih predstava prikazanih u pozorištu.

Reka Sajgon

Reka Sajgon je najpoznatija znamenitost grada, koja nudi divnu priliku za istraživanje različitih strana grada, uključujući podzemne tunele, prelepe nebodere, seoski način života i neverovatnu kulturu lokalnog stanovništva. Krstarenje čamcem ovom rekom je nešto što turisti ne bi želeli da propuste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trung (@dongqtrung)

Postoji nekoliko pijaca na obali reke koje putnici mogu istražiti i kupiti neke zapanjujuće rukotvorine koje će poneti kući.

Pijaca Ben Thanh

Mogućnosti za kupovinu su jedna od stvari koje Ho Ch Minh čine tako uzbudljivim, a turisti ne bi trebalo da propuste pijacu Ben Thanh.

Nalazi se u srcu grada, a ljudi izlažu tradicionalne predmete, dajući putnicima priliku da kupe nešto „vijetnamsko“ da ponesu kući.

Ovde ćete naći sve, uključujući suvenire, tekstil, odeću, elektroniku i još mnogo toga, po pristupačnim cenama. Ovo je takođe mesto za vijetnamsku uličnu hranu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike