Bez kreveta, bez tehnologije: Unutar najluđeg hotela gde plaćate da budete zatvorenik (VIDEO)

10.12.2023

19:20

0

Autor: K. B.

Glavna premisa hotela je pružiti gostima iskustvo boravka u zatvorskoj ćeliji, potpuno lišenih spoljašnjih distrakcija

Bez kreveta, bez tehnologije: Unutar najluđeg hotela gde plaćate da budete zatvorenik (VIDEO)
Copyright Profimedia

Umesto da se povuku u luksuzni hotel, ljudi u Južnoj Koreji biraju da odu u "Insajd mi", hotel smešten u Hongčeonu, koji je dizajniran da izgleda kao zatvor, kao način da se nosi s stresom.

Posetioci plaćaju oko 80 evra po danu kako bi doživeli ograničenje slobode i boravili u sobici od pet kvadratnih metara. Ova soba, bez kreveta, omogućava spavanje na prostirci na podu, a jedine pogodnosti su WC šolja i umivaonik. Gosti mogu birati boravak od 24 ili 48 sati, a jedini obroci koje dobijaju su osnovni, poput kaše od ovsenih pahuljica i pirinča. Aktivnosti su minimalne, s vremenskim odvajanjem za tiho posmatranje kroz prozorčić.

 

 

Važno je napomenuti da u ovu "lažnu" kaznicu ne možete uneti mobilni telefon, laptop ili bilo koji drugi elektronički uređaj, niti knjigu. Osnovni cilj je pružiti posetiocima odmak od svakodnevnog stresa i omogućiti im tiho razmišljanje bez bilo kakvih spoljnih uticaja.

Najčešći gosti ovog "zatvora" su studenti i zaposleni iz različitih kompanija koji žele privremeno pobeći od stvarnosti i pronaći trenutnu utehu u tišini i izolaciji. Hotel "Insajd mi" osnovao je advokat Kvon Jong-suk 2013. godine, a do sada su kroz njega prošle hiljade dobrovoljnih "zatvorenika".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike