Putovanja nikad nisu bila dostupnija: Top-pet pretraživača za jeftine avio-letove

08.11.2023

20:11

0

Autor: V. I.

Uz malo snalažljivosti na internetu prepustite se čarima odlaska u inostranstvo za male pare

Putovanja nikad nisu bila dostupnija: Top-pet pretraživača za jeftine avio-letove
Copyright Profimedia

Danas je putovanje avionom postalo pristupačnije nego ikad, zahvaljujući raznim pretraživačima za jeftine letove. Ove platforme omogućavaju putnicima da lako pronađu najbolje letove i uštede značajne količine novca.

Ako tražite idealan pretraživač koji će vam pomoći da pronađete najbolje ponude, ovo je naših pet najboljih pretraživača koje najviše koristimo

printscreen
 

1. Skyscanner.com

Skyscanner je jedan od najpopularnijih pretraživača na svetu. Opcija "Svuda“ (Everywhere) je jedna od najkorisnijih - tu će Skyscanner navesti sve destinacije od najniže cene do najveće, a vi onda birate onu koja vam najviše odgovara. Slično tome, ako ste fleksibilni u pogledu datuma, možete pretraživati svoje letove po mesecima. Takođe možete da podesite alarme za cene da biste bili obavešteni kada cene letova padnu. U okviru ovog pretraživala imate i pretraživač za automobile za iznajmljivanje i hotele.

printscreen
 

2. Google Flights

Google Flights je odličan pretraživač letova koji vam omogućava da pronađete najjeftinije opcije putovanja. Njegova sposobnost da filtrira rezultate prema različitim kriterijumima, kao što su trajanje leta, broj zaustavljanja i vreme polaska, čini ga veoma korisnim. Moćan i veoma jednostavan, kad unesete destinaciju, dobićete kalendar sa cenama po danima, kako biste mogli da izaberete najjeftniju opciju. U opciji “Price Graph” potoji grafikon sa cenama, a možete izabrati mogućnost da primate notifikacije o kreatanju cena leta koji vas zanima na svoj mejl.

printscreen
 

3. Momondo.com

Momondo je još jedan sjajan pretraživač letova sa gomilom korisnih filtera i opcija koje olakšavaju pronalaženje vašeg leta. Sa preko 1.000 avio-kompanija, putničkih agencija i sajtova za bukiranje u svojoj bazi, Momondo je jedan od sajtova na kojem ćete, kako pišej jedno istraživanje u čak 95 odsto slučajeva pronaći najbolje ponude za putovanje.  Putem opcije “Trip Finder”, imate priliku da izaberete kategorije kao što su “plaža” ili “gradovi”, nakon toga kontinent na koji želite da idete, mesec u kojem biste putovali i budžet, a Momondo će vam u začas dati listu ideja za putovanje.

printscreen
 

4. Kayak.com

Kajak sa odličnom opcijom "Bilo gde" omogućava vam da tražite sve letove na mestima koja vam odgovaraju. Takođe, sadrži i opciju “Our Advice” koja vas savetuje  da li je pametno da kartu kupite sada ili je bolje da sačekate još neko vreme. Najbolja stvar kod ovog sajta je veliki broj filtera koje imaa.

printscreen
 

5. Kiwi.com

Takođe nudi opciju "Bilo gde” sa gomilom odličnih filtera koji će vam biti korisni u potrazi za letovima. Ono što ga izdvaja u odnosu na ostale je odlična mogućnost pretrage jeftinih letova za multi-trip destinacije. 

printscreen
 

I još: Trip.com

Relativno nov pretraživač i potpuno drugačiji. Trip će kombinovati vaše putovanje, ali će kombinovati i prevoz kao što su vozovi ili autobusi. Odličan alat ako su vam potrebne neke ideje za putovanja. Možete koristiti opcije kao što su – Bilo gde i fleksibilni datumi.

Dodatni saveti

Kada koristite ove jeftine pretraživače letova, imajte na umu nekoliko saveta kako biste izvukli maksimum iz njih:

  • Budite fleksibilni u pogledu datuma putovanja: Fleksibilnost je ključna za pronalaženje najjeftinijih letova. Tačni datumi su uvek najskuplja opcija.
  • Pratite cene i podesite obaveštenja: Koristite alate za praćenje cena da biste bili obavešteni kada se cene promene.
  • Razmislite o alternativnim aerodromima: Ponekad susedni aerodromi nude mnogo jeftinije letove. Nišm Budimpešta i Temišvar često nude jeftinije letove od Beograda. Naročito za dalje destinacije.
  • Opcije poređenja: Ne oklevajte da uporedite rezultate sa više pretraživača da biste bili sigurni da ćete pronaći najbolju ponudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike