Trik zlata vredan: Kako dobiti jeftinije avionske karte uz pomoć VPN-a?

16.03.2023

07:25

0

Autor: A. B.

Ako koristite VPN, možete promeniti vašu IP adresu i prikazati se kao da se povezujete na internet iz druge zemlje

Trik zlata vredan: Kako dobiti jeftinije avionske karte uz pomoć VPN-a?
kombo 234 - Copyright Pixabay

Ako planirate da putujete avionom, verovatno ste svesni da cena karata može značajno varirati u zavisnosti od vremena kupovine, dana putovanja i mesta polaska i dolaska. Ali, postoji još jedan faktor koji može uticati na cenu, a to je vaša lokacija.

To znači da ako ste u zemlji koja ima manje prihode, verovatno ćete platiti manje za avionsku kartu nego osoba koja živi u bogatijoj zemlji. Ova praksa uobičajena je u industriji putovanja.

Međutim, postoji trik koji može pomoći putnicima da zaobiđu ovu praksu i dobiju jeftinije avionske karte - korišćenjem VPN-a.

Šta je VPN?

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja vam omogućava da se povežete na internet putem enkriptovanog tunela, čime se vaša veza štiti od hakera i drugih neželjenih posmatrača. Osim toga, VPN takođe može sakriti vašu stvarnu IP adresu i prikazati drugu adresu, što znači da može delovati kao da se povezujete na internet iz bilo koje zemlje.

Kako VPN pomaže da se dobiju jeftinije karte?

Kada tražite avionske karte, većina sajtova i pretraživača cena automatski koristi vašu stvarnu IP adresu da bi odredili vašu lokaciju. Zatim prikazuju cene karata u skladu sa tim podacima.

Međutim, ako koristite VPN, možete promeniti vašu IP adresu i prikazati se kao da se povezujete na internet iz druge zemlje. To znači da možete videti cene karata koje su dostupne samo putnicima iz određene zemlje, koje su ponekad značajno jeftinije nego one koje su dostupne putnicima iz drugih zemalja.

Kako koristiti VPN da se dobiju jeftinije karte?

1. Odaberite VPN provajdera i instalirajte aplikaciju.
2. Pokrenite VPN aplikaciju i povežite se na server u zemlji za koju želite da vidite cene.
3. Otvorite web stranicu za pretraživanje karata i pretražujte kao i obično.
4. Ako pronađete jeftiniju kartu, kupite je odmah.
5. Pobrinite se da imate važeću adresu za isporuku karata, jer neke zemlje mogu da zahtevaju da se karta isporuči na adresu u toj zemlji.

Napomena: Važno je napomenuti da korišćenje VPN-a za dobijanje jeftinijih karata može biti u suprotnosti sa pravilima nekih aviokompanija i agencija za putovanja. Uvek proverite pravila avio-kompanije ili agencije za putovanja pre nego što koristite ovu metodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike