Njihova lepota će vam oduzeti dah! Top pet destinacija za letovanje

23.06.2023

20:16

0

Za one koji propuste da iskoriste leto za letovanje tu su destinacije koje i ne poznaju drugo godišnje doba i gde leto traje 365 dana u godini

Njihova lepota će vam oduzeti dah! Top pet destinacija za letovanje
Copyright Freepik

Leto je vreme za odmore i putovanja. Sunce, plaže i toplota koji vas čine srećnim su razlog zbog kojeg je leto omiljeno godišnje doba za većinu ljudi.

Za one koji propuste da iskoriste leto za letovanje tu su destinacije koje i ne poznaju drugo godišnje doba i gde leto traje 365 dana u godini.

Ovo je pet najpoznatijih destinacija na kojima možete da letujete u bilo kojem mesecu.

Marakeš

Photo by Zoltan Tasi on Unsplash
 

 

Marokanski kraljevski grad Marakeš očaraće vas svojim pitoresknim, živahnim ulicama, haotičnim pijacama, čarobnim rijadima, predivnim baštama i sjajnom hranom, ali ljubitelji leta posebno će biti oduševljeni što će ih na njihovom putovanju, čak i u novembru pratiti temperature oko 20 stepeni!

Pustinjske temperature, doduše, mogu da budu varljive i poprilično ekstremne, ali veći deo dana ipak greje sunce kao stvoreno za kilometarske šetnje i neumorno istraživanje.

 

Kanarska ostrva

Photo by Zinah Insignia on Unsplash
 

 

Ako ste se zaželeli egzotičnog putovanja, a ne želite da sediti na desetosatnim letovima, Kanarska ostrva savršen su odabir za odmor. Tenerife, Gran Kanarija, Lansarote, La Gomera, El Hijero, Fuerteventura i La Palma čine sedam španskih ostrva vulkanskog porekla, a osim prirodnih lepota odlikuje ih i blaga klima tokom čitave godine zbog čega ih nazivaju "ostrvima večnog proleća". Ako volite da se izležavate na plaži ili surfujete, Kanari su vaša destinacija iz snova.

 

San Dijego

Photo by KC Welch on Unsplash
 

 

Grad u južnoj Kaliforniji, tik uz meksičku granicu, San Dijego je luka na Tihom okeanu, mesto na kojem se mešaju različiti uticaji i različite kulture, a poznat je upravo po svojoj blagoj klimi koja u mnogo čemu podseća na mediteransku. Više od 200 dana u godini, San Dijego ima temperaturu višu od 20 stepeni, a kiše padaju izrazito retko, što ga čini savršenom destinacijom za duge šetnje i istraživanje znamenitosti.

 

Malta

image by Magdalena Smolnicka on unsplash
 

 

Ostrvska država u Sredozemnom moru, Malta je sjajno povezana avionskim linijama pa ćete se njenih plaža vrlo lako dočepati. Malta obiluje divnim zalivima, a na ulicama se mešaju različiti uticaji, zbog čega će vam odmor biti zanimljiv čak i ako neće biti dovoljno toplo za brčkanje u moru. Ali, za klimu ne morate da brinete jer je temperatura u novembru oko 20 stepeni. Na Malti imate i pravo selo Mornara Popaja, omiljenog lika iz crtanih filmova. To je takođe jedno od mesta koje ne smete da propustite.

 

Kuba

image by Martin Kleppe on unsplash
 

 

Tražite destinaciju koja je sinonim za leto? To je definitivno Kuba! I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pozitivnih vibracija koje isijavaju iz svakog kutka te neobične zemlje. Kažu da je "Kuba zemlja hiljadu osmeha, lepih žena i najboljih cigara na svetu"

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike