Da se putovanje pretvori u gastronomsku avanturu: Pet najboljih destinacija za ljubitelje hrane

18.05.2023

10:12

0

Autor: K. B.

Uživaće sva vaša čula

Da se putovanje pretvori u gastronomsku avanturu: Pet najboljih destinacija za ljubitelje hrane
Copyright Freepik

Bez obzira jeste li ljubitelj egzotične kuhinje ili tradicionalnih specijaliteta, ove destinacije će vas ostaviti bez daha i naterati vas da maštate o hrani do kraja života:

1.Gradska oaza ukusa - Firenca, Italija

 

Poznata po svom bogatom kulturnom nasleđu, Firenca  je raj za gurmane. Uživajte u savršenim pastama, sočnim biftecima Florentine i neodoljivim sladoledima. Svaka ulica krije tajne autentičnih restorana i tržnica, gde možete probati najfinije lokalne specijalitete.

2. Tajne začinjenosti - Bangkok, Tajland

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sambai Ramen (@sambai.bkk)

Za ljubitelje začinjene hrane, Bangkok je nezaobilazna destinacija. Ovde ćete otkriti prefinjenost tajlandske kuhinje, sa svojim kombinacijama slatko-kiselog, ljuto-gorkog i svežeg. Ulica Khao San je raj za istraživanje ulične hrane, gde ćete biti očarani mirisima i ukusima koji će probuditi sva vaša čula.

3. Egzotična simfonija ukusa - Marakeš, Maroko

 

Uživajte u čarobnom spoju arapske, berberske i francuske kuhinje u čarobnom gradu Marakešu. Od začinjenih tajin jela do slatkih baklava i mirisnih čajeva, ovo je pravi raj za istraživanje novih i neodoljivih ukusa.

4. Morska avantura - Tokio, Japan

 

Za ljubitelje svežih morskih plodova, Tokio je neosporni raj. Sushi, sashimi, ramen, tempura - ova prestonica Japana nudi nebrojene mogućnosti za zadovoljavanje vaših gurmanskih želja. Posetite Tsukiji riblju pijacu i osetite svežinu i kvalitet koji će vas ostaviti bez daha.

5. Domaća idila - Lion, Francuska

 

Lion, gastronomska prestonica Francuske, očaraće vas tradicionalnim specijalitetima i prefinjenim vinima. Ovde ćete probati najbolje francuske sireve, tartare, goveđi jezik i mnoge druge delikatese. Uživajte u šarmu malih bistroa i restorana koji će vas povesti na putovanje kroz francusku kulinarsku tradiciju.

Neka vaše putovanje bude puno gurmanskih zadovoljstava i nezaboravnih ukusa! Ali budite oprezni - možda se zaljubite u hranu i teško ćete se vratiti u stvarnost!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike