Možete li da navedete pet najpopularnijih Instagram atrakcija u Evropi? Viđamo ih svakog dana, pa imamo utisak da smo ih već posetili

02.05.2023

17:45

0

Autor: Z. A.

Možete li da ih nabrojite? Nemojte čitati... ne verujemo da ćete pogoditi svih pet

Možete li da navedete pet najpopularnijih Instagram atrakcija u Evropi? Viđamo ih svakog dana, pa imamo utisak da smo ih već posetili
greece-g4d9bc58ff_1920 - Copyright Pixabay

Instagram je savršena platforma za predstavljanje svih fascinantnih mesta koja posećujete, a ponekad se čini da je na Instagramu život savršen, posebno kad vidimo kako influenseri objavljuju svoje ultrafotošopirane slike s putovanja.

Ipak, ništa nije savršeno, ali zanimanje za ovih pet fascinantnih mesta blizu je toga.

Od legendarnih znamenitosti do skrivenih dragulja, Instagram je riznica inspiracije za putovanja, a u Evropi postoje brojne neverovatne lokacije koje su popularne među korisnicima te aplikacije.

U ovom ćemo vam članku predstaviti pet najpoznatijih Instagram mesta u Evropi koja vas mogu inspirisati za vaše iduće putovanje.

Ajfelov toranj, Pariz

Ajfelov toranj jedna je od najpopularnijih svetskih znamenitosti i meka za instagramere koji traže kultnu fotografiju. S vrha tornja možete videti zapanjujući pogled na Grad svetlosti. Njegova jedinstvena arhitektura i istorija čine ga savršenim mestom za fotkanje.

Kako biste izbegli gužve i snimili savršenu fotografiju ovog tornja, najbolje je da ga posetite rano ujutro ili kasno uveče.

Santorini, Grčka

Santorini je jedno od najslikovitijih ostrva u Grčkoj, poznat po svojoj plavo-beloj arhitekturi i zadivljujućim zalascima sunca. Njegove dramatične vulkanske stene, gradovi na liticama i tradicionalne bele kuće čine ga savršenim mestom za instagramere.

Najfotografisanije mesto na Santoriniju je Oia, sa svojim legendarnim plavim kupolama i belim zgradama. Snimite zapanjujući zalazak sunca iz zaljeva Amoudi ili se uputite u Firu u istraživanje vulkana.

Koloseum, Rim

Koloseum je iskonski simbol Rima i mora ga posetiti svako ko putuje u Večni grad. To je savršeno mesto koje nudi uvid u drevnu rimsku istoriju i zadivljujuću arhitekturu.

Kako biste izbegli gužvu, Koloseum je najbolje posetiti rano ujutro ili kasno posle podne. Ako želite fotografisati Koloseum bez gužve, idite do Rimskog foruma, gde ga možete slikati iz daljine.

Područje oko Koloseuma prepuno je prekrasnih mesta za fotografisanje – Rimski forum, Palatin i Konstantinov slavoluk samo su neka od mesta na kojima možete snimiti neke od najboljih fotki Koloseuma.

Amsterdamski kanali, Holandija

Amsterdamski kanali svetski su poznati, i to s dobrim razlogom. Šarmantne zgrade iz 17. veka, brodovi i mostovi čine ga savršenim mestom za fotografije. Zlatni sat, period neposredno nakon izlaska ili neposredno pre zalaska sunca kada je svetlost prožeta crvenim i zlatnim tonovima, pruža zapanjujuće osvetljenje i manje gužve, što ga čini najboljim vremenom za snimanje lepote kanala.

Neka od najpopularnijih mesta za Instagram duž amsterdamskih kanala uključuju pijacu cveća Bloemenmarkt, most Magere Brug i četvrt Jordaan. Doživite Amsterdam poput lokalnog stanovnika unajmljivanjem bicikla i vožnjom uz kanale, snimajući lepotu grada iz različitih perspektiva.

Tauer bridž, London

London je jedan od najpopularnijih gradova za posetu na svetu, a Tauer bridž je zasigurno najpopularniji motiv koji možete pronaći na Instagramu iz Londona.

Prostire se preko reke Temze, impresivna građevina pleni pažnju fotografa i putnika dulje od 120 godina. Savršeno je mesto za nezaboravnu fotografiju za Instagram, bilo danju ili noću.

Ovo je arhitektonsko remek-delo i pravi simbol Londona - sa svojim tornjevima, visećim lancima i stilom viktorijanske gotike, Tauer bridž lako je prepoznatljiv i omiljen na Instagramu, a posebno je fantastičan tokom zlatnog sata, kada sunce zalazi, a daje mu topli sjaj koji ističe sofisticiranu eleganciju mosta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike