Najbolje tropske destinacije koje možete posetiti za praznike i tokom januara

28.12.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Vremenski uslovi ne dozvoljavaju mnogim destinacijama posetu preko cele godine, za razliku od ovih gde je uvek leto

Najbolje tropske destinacije koje možete posetiti za praznike i tokom januara
Maldivi - Copyright Pixabay

Upoznavanje dalekih destinacija, novih kultura, starih civilizacija i kulturno istorijskog nasleđa, fantastičnih pejzaža, različitih mora i okeana, njihovog biljnog i životinjskog sveta, mnogim turistima je večita želja.

Pixabay
 

Da je period putovanja bitan faktor pri odabiru lokacije i da vremenski uslovi ne dozvoljavaju mnogim destinacijama posetu preko cele godine.Evo na koja to putovanja možete ići za novogodišnju noć, kao i tokom januara meseca.

Pixabay
 

Maldivi

Preko 1000 manjih i većih ostrva dominira ovim prekrasnim arhipelagom u Indijskom okeanu. Sitan pesak, zlatno sunce, prekrasni bungalovi, ostrvo – rizorti, brojne plaže, ronjenje, upoznavanje specifičnog morskog života, surfovanje, parasejling, veslanje ili jedrenje na dasci, krstarenja i prekrasna hrana, samo su deo zanimljive ponude Maldiva. Jedan hotel, jedno ostrvo, princip je koji najčešće funkcioniše na Maldivima.. 

Printscreen Instagram/cecaraznatovic
 

Bitno je znati kada je pravo vreme za posetu Maldiva. Slobodno možemo reći da na Maldive možete putovati preko cele godine, da se jun i jul najmanje preporučuju, zbog monsunskih kiša, dok je period oko nove godine, januar i februar, daleko najlepša sezona na Maldivima. 

Profimedia
 

Dominikanska republika

Vrelo Karipsko smaragdno zeleno tirkizno more i ludački dobre plaže, nesvakidašnja iskustva, safari, brojna ostrva, nacionalni parkovi, glavni grad Santo Domingo, gradić na jugu Bayahibe, kitovi i delfini, La Romana, prikaz srednjovekovnog mediteranskog sela, brojni skriveni vodopadi, samo su deo ponude i onog što ne smete propustiti. 

Profimedia
 

Kuba

Ostrvo ruma, salse, nasmejanih ljudi, fantastičnih plaža, bogate istorije, velikih kontrasti, ostrvo je koje će vas naterati da se u njega zaljubite. Kuba već neko vreme svedoči teškoj ekonomskoj situaciji, migracijama, napuštanjima i bežanju sa ostrva, ali je i dalje onaj biser karipskog mora, i dalje je puna vatrenih, vedrih, nasmejanih i pričljivih ljudi, koji čine da se osećate dobrodošlo u njihovoj vremenskoj kapsuli i njihovom životnom, socijalnom, ekonomskom rasulu. 

Profimedia
 

Kubu je najbolje posetiti u periodu od oktobra do maja, budući da ovde preovladava tropska klima, pa tako i kiše, koje su najčešće od avgusta do oktobra, dok su jun i jul najtopliji meseci, te sa velikom vlažnošću vazduha. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike