"Air New Zealand" u ponudu ubacuje "Skynest" - kapsule za spavanje: Evo koliko će koštati i na koliko ćete moći da ih iznajmite (FOTO)

03.05.2023

16:32

0

Autor: Z.A.S.

U pitanju su kabine sa krevetima na sprat koje će se nalaziti u njihovim avionima

"Air New Zealand" u ponudu ubacuje "Skynest" - kapsule za spavanje: Evo koliko će koštati i na koliko ćete moći da ih iznajmite (FOTO)
"Air New Zeland" - "Skynest", kapsule za spavanje - Copyright Profimedia

Koliko god voleli da putujemo, dugi letovi su i više nego naporni. Ne samo što dugo traju, već je, osim ukoliko ne platite ogromnu sumu da se vozite u prvoj klasi, u ekonomskoj je nemoguće odmoriti se i lepo naspavati.

Kako bi to promenila, kompanija "Air New Zealand" je odlučila da uvede "Skynest" - prve kabine sa krevetima na sprat, koje će se nalaziti u njihovim avionima.

Profimedia
 

Dugi letovi

Prema "Washington Postu", sledećeg septembra, aviokompanija će debitovati prvim ležajevima u avionu - "Skynest". Reč je o šest ležajeva koji će biti dostupni putnicima ekonomske klase na dugim i ultradugim letovima, kako u postojećim širokotrupnim avionima "Air New Zealand" tako i na nedavno nabavljenim "Dreamliners".

"Skynest" je mnogo više od standardnog kreveta za spavanje. Ustvari, postoje tri kaspule naslagane jedna na drugu kako bi se prostor unutar kabine maksimalno iskoristio. Sa dimenzijama od približno 2 metra dužine i 60 cm širine, nude dovoljno prostora čak i za visoke ili krupne putnike.

Profimedia
 

Ono što je zanimljivo u vezi sa "Skynest" krevetima je da će kapsule biti dostupne za četvorosatne rezervacije, pored već postojećeg sedišta u avionu. "Air New Zealand" je odabrao ovaj vremenski okvir kako bi putnicima pružio priliku da prođu kroz dva REM ciklusa, koji obično traju po 90 minuta. Ovo ostavlja dodatni sat da se probudite opušteno, sa još 30 minuta između sesija kako bi posada mogla da očisti krevete i promeni posteljinu.

Profimedia
 

Specijalan dušek

Ležajevi su deo serije "Air New Zealand" inovacija za spavanje, kao što je "Skycouch", koji je debitovao 2010. godine. Ova ponuda omogućava putnicima da rezervišu tri susedna sedišta koja mogu da se pretvore u krevete, zahvaljujući specijalno dizajniranom dušeku koji se proteže preko sedišta.

Profimedia
 

Odvojen prostor

Novi "Skynest" omogućava vam da imate potpuno odvojen prostor za spavanje od vašeg sedišta. Cena četverosatne sesije tek treba da bude određena, ali prema aviokompaniji iznosiće od 400 do 500 dolara. Koja god cena da bude konačna, teško da se neko ne bi složio sa tim da je dobar san u avionu zaista neprocenjiv.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike