Ostaće urezano u srcu i glavi za čitav život! Kulturista posetio Kajmakčalan i odao počast div-junacima u najnezgodnijem delu godine

23.03.2023

08:27

0

Autor: 24sedam

Posete u ovo doba godine mogu biti opasne po život, zato se čekalo odobrenje nadležnih službi

Ostaće urezano u srcu i glavi za čitav život! Kulturista posetio Kajmakčalan i odao počast div-junacima u najnezgodnijem delu godine
Copyright Printscreen/BalkanTrip

Slavno mesto velike pobede srpske vojske, vrh planine Nidže, pre više od sto godina predstavljalo je "kapiju slobode" na kojoj je preko 4.000 vojnika položilo svoj živote.

Za razliku od Cera i Kolubare, bitka na Kajmakčalanu nekako ne uživa slavu koju zaslužuje, iako su svedočanstva tog događaja više nego.potresna, a veliki Arčibald Rajs je zavetovao da mu se po upokojenju srce sahrani upravo na Kajmakčalanu.

Kao spomenik ovog istorijskog boja, na mestu nekadašnjeg bugarskog utvrđenja je podignuta spomen kapela i kosturnica i to mesto danas predstavlja svetinju srpskog naroda koju pohode mnogi hodočasnici, najčešće leti, jer je zima na Kajmakčalanu, verovali ili ne - opasna po život! Ipak, ekipa emisije Kulturista se uputila na ovo neizvesno putovanje.

Printscreen/BalkanTrip
 

"Da ne bude zabune, mi nismo rizikovali naše živote, već smo se potrudili da posetimo Kajmakčalan i odamo poštu našim div-junacima na najbezbedniji način u najnezgodnijem delu godine. To što smo doživeli gore, zaista će nam ostati urezano u srcu i glavi za čitav život!", otkriva nam autor emisije "Kulturista", Boško Kozarski i dodaje: "Do poslednjeg momenta nije bilo izvesno da li će nam vojska i meteo služba dozvoliti da se specijalnim vozilima uputimo ka Kajmakčalanu, ali vera i želja su pobedile i sve to smo uspeli za zabeležimo kamerom, pa će i publika moći da bar delimično doživi ono što smo Sava i ja proživeli."

Printscreen/BalkanTrip
 

Šta je sve doživela ekipa popularnog putpisinog serijala, videće premijerno u petak 24.marta na televiziji Balkan trip u 13.45 časova, do je prva repriza istog dana u 22.30.

Ne propustite!

Printscreen/BalkanTrip
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike