Ovo su najopasnji aerodromi na svetu: Lede krv u žilama

18.02.2023

19:34

8

Autor: M. J.

Prema mišljenju većine pilota, poletanje i sletanje su najopasniji aspekt svakog leta

Ovo su najopasnji aerodromi na svetu: Lede krv u žilama
Aerodrom - Copyright Profimedia

Ipak, neki uslovi su rizičniji od drugih—ali čini se da svi planinski vrhovi, litice, prepune plaže , nisu uspeli da obeshrabre hrabre pilote koji njima plove svaki dan.Predstavljamo vam neke od najopasnjih i najekstremnjih aerodroma širom sveta.

Profimedia
 

Ostrvo Saba- aerodrom Juancho E. Irauskuin

Dolazak do ovog neverovatno lepog karipskog ostrva može biti pomalo uznemirujući, zahvaljujući samo 1300 stopa dugoj pisti - samo nešto dužoj od većine pista nosača aviona. Neverovatno kratka pista okružena je visokim liticama, a opasno se približava strmoj padini koja vodi direktno do okeana.

Iz tih razloga je jedan od najopasnijih aerodroma na svetu. Netačna procena pilota tokom poletanja može odvesti avion pravo u provaliju. Veliki avioni izbegavaju ovaj aerodrom iz očiglednih razloga. 
 

Printscreen/YouTube/ontheroad
 

Aerodrom Kamdo Bamda Tibet

Aerodrom Kamdo Bamda je najviši aerodrom na svetu, smešten na više od 14.000 stopa iznad nivoa mora. Međutim, još impresivnija od nadmorske visine aerodroma je pista duga skoro 3,5 milje. Putovanje na velikoj visini može biti prilično opasno svuda unaokolo, a putnici treba da budu svesni uslova pre nego što odluče da lete na takvim mestima

 
Profimedia
 

Aerodrom Gustav III Saint Barthelemi

Mali aerodrom Gustaf III, na karipskom ostrvu Sen Bartelemi, pruža i pilotima i putnicima neke prilično ozbiljne opasnosti. Koridor u kojem je izgrađena pista je neverovatno uzak, a avioni se zastrašujuće približavaju da udare u padine susedne planinske oblasti, ili da padnu u okean, svaki put kada slete.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike