Ovako izgleda boravak u japanskim malim hotelima - kapsulama

03.03.2023

16:39

0

Autor: A.G.

Japanski hoteli kapsule su zgodni i udobni, a to je ono što posetioci mogu da očekuju kada rezervišu boravak u jednom od ovih smeštaja

Ovako izgleda boravak u japanskim malim hotelima - kapsulama
Japanski hoteli-kapsule - Copyright Profimedia

Ovo su tipovi hotela razvijeni u Japanu sa malim sobama veličine kreveta. Postoje razne prednosti i mane boravka u ovim hotelima kapsulama.

Dakle, da bi uštedeli i prostor i troškove, Japanci su dizajnirali hotele kapsule da obezbede jeftin, osnovni smeštaj za noćenje. Skrojeni su za one koji ne mogu da priušte ili im nisu potrebne veće skuplje sobe.

Kapsule su dužine i širine kreveta za jednu osobu i imaju dovoljno prostora da se gost uvuče i sedne na krevet. Zidovi su obično napravljeni od fiberglasa ili plastike, ali mogu biti i od metala ili drveta.

Sadržaji unutra uključuju mali TV, klima uređaj, utičnicu, ogledalo i elektronsku konzolu. Kapsule su porđane u nizu ili jedna iznad druge. Postoje stepenice ili merdevine koje omogućavaju pristup sobama na drugom nivou. Postoje i vrata ili zavese koje se mogu zatvoriti radi privatnosti.

U kapsuli nema mesta za toalet ili tuš! Ovi sadržaji se zajednički dele sa gostima koji dele kupatila, tuševe i trpezarije.

Hoteli sa kapsulama se razlikuju po veličini, neki mogu imati samo 50 kapsula, dok drugi mogu imati i do 700. Neki hoteli imaju odvojene odeljke za muške i ženske goste.

Danas je koncept kapsula-hotela prerastao izvan Japana i može se naći u drugim azijskim zemljama poput Kine, Hong Konga i Indonezije - čak se može videti na nekim aerodromima u Kini.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike