Diznilend u Tokiju sastoji se od više tematskih celina

02.02.2023

19:34

0

Autor: M. J.

Organizuje sezonske manifestacije i parade, sa preko 25 miliona posetilaca godišnje

Diznilend u Tokiju sastoji se od više tematskih celina
Diznilend Tokio - Copyright Pixabay

Tokijski Diznilend je tematski park zasnovan na filmovima koje je producirao Volt Dizni. Otvoren je 1983. godine, kao prvi Diznijev tematski park van Sjedinjenih Država, po uzoru na Diznilend u Kaliforniji i Magično kraljevstvo na Floridi.

Ovaj kompleks obuhvata Diznlend i Disni Sia tematske parkove, kao i tri hotela, šoping molove i liniju voza koji povezuje sve objekte.

Za razliku od Diznilend parkova u Hongkongu i Francuskoj, koji se ponekad bore da bi privukli posetioce, jedna je od najpopularnijih japanskih turističkih destinacija, sa preko 25 miliona posetilaca godišnje.

Pixabay
 

Svetski bazar, koji se nalazi na glavnom ulazu u park, natkrivena je trgovačka arkada oivičena prodavnicama i restoranima. Područje je dizajnirano kao američki grad iz ranog 20. veka i služi kao glavna šoping zona u parku gde se mnogi gosti zaustavljaju na izlasku.

 
Pixabay
 

Grad crtanih filmova je predgrađe Toon naselja u kojem Diznijevi likovi žive, rade i igraju se. Namenjen mlađoj publici, omogućava posetiocima da upoznaju Mikija i Mini u njihovim kućama, da se igraju na čamcu Patka Dače, pogledaju Čipovu i Dejlovu kuću na drvetu i da se voze na rolerkosterima.

Pixabay
 

Zemlja mašte je zasnovana na klasičnim Diznijevim animiranim filmovima i dom je legendarnog Pepeljuginog zamka u centru parka, kao i drugih likova i tema, kao što su "Začarana priča o lepotici i zveri", "Petar Pan", "Snežana"... Tu su još i zemlje pustolova, životinja, budućnosti, Divljeg zapada...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike