Šta nikako ne smete propustiti ako otputujete u Japan

14.02.2023

14:15

0

Autor: M. J.

Potpuno drugačije putovanje koje se pamti ceo život

Šta nikako ne smete propustiti ako otputujete u Japan
profimedia-0147447798 - Copyright Profimedia

U zemlji koja je ovoliko kulturno bogata kao što je Japan, jako je teško znati kako organizovati svoje vreme i ujedno videti i probati što više.  Verovatno biste mogli da provedete ceo život u užicima ove zemlje, ali neki gradovi i znamenitosti su ključni svakog velikog putovanja u Japan. Evo šta nikako ne bi trebalo da propustite u ovoj zemlji.

Pixabay
 

Tokio

Grad koji zauvek ide u budućnost.To je prvo mesto u Japanu za savremenu umetnost i arhitekturu, pop kulturu, kupovinu, piće i zabavu  Ali više od bilo kog drugog prizora, sam grad očarava posetioce.

AP Photo/Eugene Hoshiko
 

Grad trešnjinog cveta, mesto u kom se na savršen način spajaju najsavremeniji sadržaji i hiljadama godina stari ostaci prošlosti. Tokio je jedan od najboljih predstavnika tipičnog azijskog stila života i zato ga tokom godine poseti gotovo tri miliona turista.

Profimedia
 

Kjoto

Japanska carska prestonica hiljadu godina, dom je više od hiljadu hramova. Među njima su  Kinkaku-ji izuzetan paviljon u potpunosti obložen zlatnim listićima, i meditativni, poput Rioan-jia, sa svojim oštrim zen vrtom kamenjara. A hramovi su samo početak toga: postoji kultura čaja, koju možete probati u jednoj od mnogih elegantnih čajdžinica u gradu; umetnost gejše, onih kultnih izvođača tradicionalne muzike i igre, a tu je i bogata kultura ishrane, uključujući kaiseki 

Pixabay
 

Naošima

Ruralno ostrvo na ivici da postane grad duhova, sada centar svetske klase za savremenu umetnost.Ovde je sve dizajnirano da poboljša prirodne lepote ostrva i upotpuni postojeća naselja. Dobijena mešavina avangarde i ruralnog Japana je zadivljujuća. To je takođe inspirisalo neke Japance da vode sporiji život van velikih gradova, preselivši se u Naošimu i da otvore kafiće i restorane.

Ako vas put navede u ovaj grad  Pokušajte da isplanirate svoju posetu tokom jedne od tri izložbe festivala Setouchi Triennale, koja se održava u proleće, leto i jesen svake tri godine.Naošhima je domaćin različite umetnosti, drame, muzike i plesa događaji koji ovaj festival čine tako posebnim.

BONUS VIDEO:

 

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike