Prokleto selo, okamenjena šuma, mrtva dolina! Neverovatna, bizarna, zbunjujuća odredišta širom sveta

10.02.2023

13:06

0

Autor: A.G.

Od najprokleijeg evropskog sela do šume zaleđene u vremenu

Prokleto selo, okamenjena šuma, mrtva dolina! Neverovatna, bizarna, zbunjujuća odredišta širom sveta
Čudne atrakcije po svetu - Copyright Profimedia

Širom Evrope postoje destinacije čudne i primamljive u isto vreme. Usudite se da živite na ivici i pogledajte ove čudne evropske turističke atrakcije.

Prokleto selo

Ponesite svoju srećnu amajliju, trebaće vam ako naletite u selo Kolobraro u Italiji, koje mnogi smatraju najprokletijim selom u celoj Evropi. Siromašni mali grad je opkoljen svime, od proverljivih prirodnih katastrofa do manje proverljivih izveštaja o abnormalnim urođenim manama kod lokalnog stanovništva. Kolobraro je toliko proklet da neki Italijani neće ni da izgovore njegovo ime.

Mrtva močvara

Profimedia
 

Mrtva močvara je u suštini šuma zamrznuta u vremenu. Nedostatak vode i intenzivna vrućina spalili su svu vegetaciju u ovoj dolini, ostavljajući za sobom crna stabla poput kostura koja se ne mogu raspasti jer je zemlja previše suva. Ovaj jedinstveni, ali neobičan prirodni pejzaž zainteresovao je mnoge, a posebno fotografe.

Katedrala Justo

Profimedia
 

U malom gradu Mejorada del Kampo, bivši monah po imenu Justo Gallego proveo je više od pedeset godina gradeći katedralu, potpuno sam. Struktura je još impresivnija s obzirom na to da nikada nije prošao formalnu obuku u arhitekturi ili inženjerstvu. Vikendom grad često posećuju turisti koji žele da posete ovo nedovršeno katoličko remek-delo.

Crvena plaža

Profimedia
 

Jedna od najređih znamenitosti na svetu, kineska crvena plaža Panđin nalazi se u ogromnoj močvari na obali reke Liaohe u provinciji Liaoning. Ova plaža je prekrivena vrstom morskih algi koja se zove Sueda, koja u jesen dobija živocrvenu boju. Ove plimne močvare predstavljaju važan rezervat divljih životinja. Samo mali deo plaže je izložen javnosti. Lokalni mediji ovo mesto nazivaju „najromantičnijom kineskom obalom za slobodno vreme“.

Okamenjena šuma

Profimedia
 

Okamenjena šuma nastala je pre 20 miliona godina kada je u ovom delu severnog Lesbosa eksplodirao vulkan koji je pepelom i lavom prekrio celu oblast. Šuma seže sve do mora a među šljunkom na plažama Sigri možete pronaći komade okamenjenog drveta.

Kupanje u pivu

Za ljude koji žele svoju opsesiju alkoholom da podignu na sledeći nivo, mogu se uputiti u pivaru Starkenberger u Tarrencu u Austriji. Možda postoji mnogo pivara raštrkanih širom Evrope, ali ova fabrika je jedina koja dozvoljava posetiocima da plivaju u pivu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike