Destinacije kao stvorene za putnike željne dobre šoljice kafe

14.07.2022

18:32

0

Autor: A.G.

Neki putuju zbog novih avantura, a neki kreću putem omiljenog crnog napitka

Destinacije kao stvorene za putnike željne dobre šoljice kafe
profimedia-0277510298 - Copyright Profimedia

Mnogi ljudi se bude uz aromu sveže skuvane kafe. Smatra se jutarnjim ritualom, a nije mali broj onih koji vole ukus i miris sveže pripremljene kafe, čak i tokom putovanja.

Ova mesta na zemlji savršena su odredišta za putujuće ljubitelje kafe!

Kolumbija

Kada ste u Kolumbiji, posetite Trougao kafe, koji je priznat kao svetska baština UNESKO-a! Smešten u regionu Anda, trougao kafe sastoji se od regiona Caldas, Risaralda i Kuindio, za koje se zna da proizvode svetski poznatu kafu Kolumbije. Krenite u obilazak kafe da biste saznali kako se ova poznata kafa uzgaja, bere i prerađuje. Ljubitelji kafe će možda želeti da rezervišu boravak na lokalnoj farmi kafe u Kolumbiji za još impresivnije iskustvo!

Indonezija

Kafa uzgajana u Indoneziji prolazi kroz jedinstveni proces poznat kao polupranje ili giling basah. Rezultat je kafa sa zemljanim ukusom. Konkretno, turisti koji idu u Indoneziju trebalo bi da posete Sumatru da bi razumeli prirodu koja stoji iza ove visokokvalitetne kafe.

Jamajka

Planirate odmor u all inclusive  odmaralištu na Jamajci? Ovo je savršena prilika da se uputite na Plavu planinu, najviši planinski vrh Jamajke na 2256 m. Ne samo da je ova tropska planina odlična za izlet u prirodi, već je i dom jedne od najskupljih kafa na svetu. Krenite u obilazak obližnjih mesta da biste videli kako se pravi jamajčanska kafa u planinama.

Kuba

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travel by Kym (@travelbykym)

Kubanci vole svoju kafu, posebno šolju punu jakih i robusnih ukusa. Kada posete kubanski grad poput Havane, turisti mogu da probaju lokalni kafecito, smelu kafu sa malo šećera. Međutim, ljubitelji kafe koji vole visokokvalitetnu tamno prženu kafu neće biti razočarani kada probaju šoljicu Joe na Kubi. Ljubitelji kafe mogu se prepustiti visokokvalitetnoj kubanskoj kafi zbog plodnog zemljišta i poželjne klime u zemlji.

Vijetnam

Oni koji ne vole gorku hranu trebalo bi da probaju šoljicu vijetnamske kafe da bi se predomislili! Iako je ova tradicionalna kafa gorka, ima prijatnih slatkih nota zbog dodatka zaslađenog kondenzovanog mleka. Inače, vijetnamska kafa je jedinstvena po tome što se pravi od zrna Robuste, čineći napitak prirodno bogatim. Danas farme i proizvodnja kafe igraju ogromnu ulogu u vijetnamskoj ekonomiji, što ga čini jednim od najvećih proizvođača kafe na svetu.

Tanzanija

Oni koji su probali kafu napravljenu od zrna kafe iz Tanzanije mogu je opisati kao kremastu, ukusa nalik vinu. Tanzanijska zrna kafe se obično uzgajaju u regionima kao što su Ngara, Kigoma, Iringa, Mbinga, Severni Kilimandžaro i planine Usambara, što ih čini vitalnim elementom njene ekonomije. Putnici avanturistički nastrojeni koji idu u Tanzaniju mogu krenuti na lokalni obilazak kako bi naučili ponešto o proizvodnji zelene kafe dok istražuju prelepe lokacije širom ove zanimljive zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike