Turisti hrle da se dive masonskim simbolima i gotičkim strukturama u palati Quinta da Regaleira

19.12.2022

10:34

0

Autor: 24sedam

Ovaj mali komad raja ima ponešto od svega: misteriju, prirodu, arhitekturu...

Turisti hrle da se dive masonskim simbolima i gotičkim strukturama u palati Quinta da Regaleira
Mistična palata Quinta da Regaleira - Copyright Profimedia

Na putovanjima se ne dešava često da zakoračite pravo u bajku, a opet, upravo je takav osećaj kada prođete kroz veliku metalnu kapiju Quinta da Regaleira u Sintri u Portugaliji.

Palata Quinta da Regaleira predstavlja jednu od najkontroverznijih građevina, ne samo u Portugaliji, već i u svetu.

Jedna od prvih stvari koje primetite dok prolazite kroz glavnu kapiju je impozantna palata na vrhu brda na tri sprata prikladnija za set misterioznog filma nego za mali portugalski grad.

Ovo zbunjujuće imanje ispunjeno zagonetnim strukturama koje mešaju gotički i barokni stil sa ezoterijom, kreirao je Antonio Carvalho Monteiro, ekscentrični milioner. Pun je skrivenih tunela, skrivene simbolike i uključuje i bunare za inicijaciju koji se spiralno spuštaju duboko u zemlju, poput obrnutih kula. Bunari nikada nisu korišćeni za prikupljanje vode. Umesto toga, oni su bili deo misterioznog rituala inicijacije u okviru tradicije vitezova templara. Zaista možete reći da je to magično mesto koje treba otkriti.

I palata iono što je okružuje, dom egzotičnih biljaka i vekovima starog drveća, odraz su Monteirove fascinacije metafizikom, zidarstvom i legendom o vitezovima templarima.

Iako je velika kuća sa više od pet spratova već atrakcija, najfascinantnija stvar na celom mestu su očaravajuće bašte koje okružuju palatu.

Ako ste se ikada zapitali kako bi bilo zakoračiti nogom u zemlju čuda u kojoj vam magija diše za vratom i bajke oživljavaju, onda je Kuinta da Regaleira pravo mesto.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike