Zamak Bolt krije tužnu ljubavnu priču: Mesto koje niko nikada nije nazvao domom

29.11.2021

16:30

0

Danas ga mnogi parovi biraju kao destinaciju za venčanje

Zamak Bolt krije tužnu ljubavnu priču: Mesto koje niko nikada nije nazvao domom
profimedia-0334718527 - Copyright Profimedia

Na privatnom ostrvu od pet hektara u Njujorku nalazi se zadivljujuća napuštena palata poznata kao zamak Bolt. Sa 120 soba i veličanstvenom fasadom, izgleda kao nešto što je izašlo iz bajke. Ali u njoj nikada niko nije živeo, iako postoji više od jednog veka. I kako se ispostavilo, postoji tužan razlog za to.

Profimedia
 

Davne 1900. godine, američki hotelijer po imenu Džordž Bolt bio je odlučan da izgradi zamak iz snova za svoju voljenu ženu Luiz. Zato je naredio da se izgradnja izvede na ostrvu Srce u reci Sveti Lorens u blizini Aleksandrijskog zaliva. Džordž je želeo da zamak bude poseban poklon za Luiz za Dan zaljubljenih.

Hotelijer Bolt, koji je imao pozamašnu ušteđevinu, nije štedeo novca kada je u pitanju ljubav njegovog života Luiz. Kada je prvi put zamislio zamak, želeo je da izgleda kao oni koje je video duž Rajne u Evropi. Čak je uspeo da preoblikuje ostrvo kako bi izgledalo kao srce.

Profimedia
 

Ali četiri godine kasnije Džordž je naredio svojim radnicima da obustave radove jer je Luiz iznenadno preminula u 41. godini. Slomljenog srca, nije mogao da podnese da se vrati na ostrvo i dovrši palatu.

Ostavljen da trune skoro sedam decenija, zamak Bolt niko nikada nije nazvao domom.

Dvorac je prodat, a 1977. godine je restauriran i danas je otvoren za javnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike