Zavirite u mali grad u kome svi stanovnici staju u jednu zgradu

27.09.2022

11:45

0

Autor: 24sedam

Na posao idu liftom, a priča se da neki od njih godinama nisu kročili izvan zgrade u kojoj žive

Zavirite u mali grad u kome svi stanovnici staju u jednu zgradu
profimedia-0104117490 - Copyright Profimedia

Zamislite da živite sa svim svojim kolegama sa posla, drugarima iz razreda, ali i sa većinom stanovnika vašeg grada pod jednim istim krovom.

Zamislite da su vaša lokalna pošta, prodavnica prehrambenih proizvoda i policijska stanica udaljeni samo jednu vožnju liftom.

To je stvarnost 300 stanovnika Vitijera koji žive zajedno u jednoj zgradi od 14 spratova.

Zgrada koja je postala "centar grada"  poseduje kompletne objekte poput policijske stanice, dve prodavnice, kancelarije, zatvorenog igrališta, prenoćišta, pošte i ambulante. U podrumu se nalazi crkva.

Pristup gradu je težak, možete mu prići čamcem ili jednosmernim tunelom čiji se smer kretanja menja svakih 30 minuta. Tunel se otvara u 7 ujutro, a zatvara u 22 sata, što znači da kada padne mrak ne možete ni ući ni izaći iz grada, jer su vrata tunela zatvorena.

Erika Tompson je učiteljica u osnovnoj školi u ovom neobičnom gradu, Njoj treba 5 minuta do posla, a to vreme na zavisi od gužve u saobraćaju već od lifta koji je prevozi od stana do učionice.

 - "Moj ceo život je stao u jednu zgradu, ali to ne umanjuje njegov kvalitet", objasnila je učiteljica.

Ovo je mali grad, sve je u jednoj zgradi.

 -"Mi koji ovde živimo tokom cele godine u njoj imamo sve što nam je potrebno. Nedeljama ne moramo čak ni da izlazimo iz zgrade. Mi smo kao jedna velika porodica, ne slažemo se uvek dobro, ali, kada se dešavaju loše stvari, svi će biti tu da vam pomognu. Možda je malo neobičniji od drugih, ali, ovo je naš dom." – kažu stanovnici Vitijera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike