Za ovaj grad Kristofor Kolumbo je rekao da je malo parče raja na zemlji

24.09.2022

12:48

0

Autor: 24sedam

Sve je stvoreno za uživanje i čist hedonizam

Za ovaj grad Kristofor Kolumbo je rekao da je malo parče raja na zemlji
church-g50338093d_1920 - Copyright Pixabay

Bilo da želite zabavu, odmor za dušu i telo ili romantično putovanje sa voljenom osobom, ova egzotična destinacija će biti pravi izbor za vašu avanturu iz snova! Dominikanska Republika je biser Kariba i jedna od najrazvijenijih država ovog područja.Ona je zajedno sa državom Haiti smeštena na najvećem karipskom ostrvu Hispanjola. Ovo ostrvo, uključujući Portoriko, Jamajku i Kubu pripada Velikim Antilima.

Pixabay
 

Glavni grad ove prelepe egzotične države je Santo Domingo. Baš na ovom tlu se davne 1492.godine iskrcao Kristofor Kolumbo i tako otkrio ovo malo parče raja na zemlji. Danas se u Santo Domingu najvećim znamenitostima smatraju spomenik napravljen u čast ovog poznatog moreplovca, kao i njegova muzej-kuća.

Cela država broji malo manje od 9 000 000 stanovnika, a u većem procentu preovladavaju melezi. Zvanični jezik je španski, ali zbog razvijenog turizma odlično se snalaze i sa engleskim i francuskim.

Profimedia
 

Sve je stvoreno za uživanje i čist hedonizam. Na plaži postoje mnogobrojni tereni za razne sportove, kao i organizovane aktivnosti na vodi. Takođe, možete se opustiti uz masažu, saunu ili u đakuziju hotela koji uglavnom ulaze u cenu all inclusive ponude.

Iskoristite priliku da u kasnim popodnevnim satima, za vreme zalaska sunca prošetate toplim peskom kilometrima duge plaže. Ovo može posebno biti romantično za parove koji su odlučili da svoj medeni mesec provedu baš ovde.

Uveče se na glavnoj pozornici u dvorištu hotela organizuju mnogobrojne predstave, muzički programi, ali i maskenbal, karaoke i slično za najmlađe posetioce rizorta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike