Nekome pusta želja, a nečija stvarnost! Mesta u kojima leto traje zauvek

19.06.2022

12:30

0

Autor: A.G.

Ako tražite destinacije koje su sinonim za leto, onda je to sigurno ovih sedam

Nekome pusta želja, a nečija stvarnost! Mesta u kojima leto traje zauvek
pexels-thiago-japyassu-1406837 - Copyright Pexels

Ako ste mislili da ne postoji takva stvar kao što je beskonačno leto, razmislite još jednom.

Ako volite putovanja da istražujete neka nova, nepoznata mesta, a pre svega volite sunce, vreme je da spakujete svoje kofere. Naime, pronašli smo pet destinacija na kojima leto zauvek traje.

Marakeš

Marokanski kraljevski grad Marakeš očaraće vas svojim pitoresknim, živahnim ulicama, haotičnim pijacama, predivnim vrtovima i sjajnom hranom, ali je ono što će ljubitelje leta posebno oduševiti jeste to da su u ovom gradu čak i u novembru temperature preko 20 stepeni. Pustinjske temperature, doduše, mogu biti varljive i poprilično ekstremne, ali veći deo je lepo sunčano vreme kao stvoreno za kilometarske šetnje i neumorno istraživanje.

Dubai

Najbolje mesto za pretvaranje da zima ne postoji je usred pustinje. Dubai leži tamo gde se Arapska pustinja susreće sa Persijskim zalivom, tako da dobijate najbolje od oba sveta – niče kao futuristička oaza vrhunskog dizajna. Za one koji vole svoje letnje odmore elegantno i moderno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dubai (@dubai)

Kanarska ostrva

Ako ste se uželeli egzotičnog putovanja Kanarska ostrva su savršen izbor za odmor. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura i La Palma čine sedam španskih ostrva vulkanskog porekla, a osim prirodnih lepota odlikuje ih i blaga klima tokom čitave godine zbog čega ih nazivaju "ostrvima večnog proleća".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frank (@frank_40_)

San Diego

Grad u južnoj Kaliforniji, tik uz meksičku granicu, San Diego je luka na Tihom okeanu, mesto na kojem se mešaju različiti uticaji i različite kulture, a poznat je upravo po svojoj blagoj klimi koja u mnogočemu podseća na mediteransku. Više od 200 dana u godini, San Diego ima temperaturu višu od 20 stepeni, a kiše padaju veoma retko što ga čini savršenom destinacijom za duge šetnje i istraživanje znamenitosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Big Blue SD (@big_blue_sd)

Malta

Ostrvska država u Sredozemnom moru, Malta je sjajno povezana avio linijama pa ćete se njenih plaža vrlo lako dočepati. Malta obiluje divnim zalivima, a na ulicama se mešaju različiti uticaji, zbog čega će vam odmor biti zanimljiv čak i ako neće biti dovoljno toplo za brčkanje u moru. Ali, za klimu ne morate brinuti jer je temperatura u novembru oko 20 stepeni.

Zanzibar

Sa sunčanim vremenom tokom cele godine zbog blizine ekvatora i prijatnim morskim povetarcima sa Indijskog okeana, Zanzibar je savršen kandidat za lovce na sunce. Ovaj raj na ostrvu nalazi se tik uz obalu Tanzanije, i dok je još uvek relativno ispod radara kao dobro poznata destinacija za odmor - ovo zapanjujuće mesto neće dugo ostati tajna.

Kuba

Ako tražite destinaciju koja je sinonim za leto, onda je to definitivno Kuba. I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pregršt pozitivne vibracije koja isijava iz svakog kutka te neobične zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike