Vodimo vas na 5 najegzotičnijih destinacija na svetu

15.04.2022

18:30

0

Autor: 24sedam

Zamislite ostrvo koje miriše na vanilu

Vodimo vas na 5 najegzotičnijih destinacija na svetu
profimedia-0389997312 - Copyright Profimedia

Šta vam pada na pamet kada razmišljate o egzotičnom destinacijama? Bele peščane plaže, palme, kornjače i delfine, kitove, ajkule, tropske džungle, netaknutu prirodu. Otkrivano vam pet egzotičnih destinacija na kojima ćete uživati svim čulima.

Profimedia
 

Taha , Francuska

Polinezija Ostrvo puno banana, lubenica i kokosa. Neverovatan rad majke prirode stvorio je ostrvo koje je u obliku cveta i miriše na mahune vanile. Njene plodne doline su prirodni staklenik za tahićanske vanile orhideje, kojih na Tahai ima u izobilju. Ima toliko toga da se vidi i uradi na ovom egzotičnom ostrvu. 

 

Profimedia
 

Prirodni pejzaž izaziva strahopoštovanje i putnici su u mogućnosti da pešače neverovatnim dolinama i uzlaznim padinama otkrivajući svu magičnu i raznoliku floru i faunu na ostrvu.

Profimedia
 

Bagan, Burma

Ove prelepe hramove sa drugog sveta izgradili su kraljevi Bagana između 1057. i 1287. godine i jedno su od naših zaista veličanstveno neokaljanih egzotičnih destinacija. Više od 2.000 budističkih spomenika uzdižu se iznad zelenih ravnica ispod na tako neverovatan način i zaista su arheološki spektakl koji treba doživeti.

Profimedia
 

Sossusvlei, Namibija

Ovaj deo namibijske pustinje je vizuelno uranjanje u neverovatne peščane dine i glinene posude dokle god oko može da vidi. Sossusvlei je jedno od najegzotičnijih mesta na svetu, sa nadrealnim mrtvim stablima bagrema u kontrastu sa slanim podom tepsija i dinama koje se stalno menjaju koje teku sa Zemljom.

Profimedia
 

Jezero Atitlan, Gvatemala

Ovo prelepo jezero našlo se zaključano između tri visoka vulkana u gvatemalskom visoravni planinskog lanca Sijera Madra. To je jedno od onih egzotičnih putovanja koje karakteriše mir i spokoj.

Profimedia
 

Jezero Atitlan nudi izuzetnu pozadinu za jogu, planinarenje i vožnju kajakom sa očaravajućim pejzažom svuda okolo.

Profimedia
 

Taveuni, Fidži

Lista egzotičnih mesta za odmor jednostavno ne izgleda potpuna bez dodavanja Fidžija. Taveuni je jedno od 300 ostrva arhipelaga i nudi osećaj potpunog mira i izolacije, okružen kulturom dobrodošlice i slikovitim nacionalnim parkovima. Vode su pune mekog korala koji je često blistav i u njemu se nalazi veliki broj riba, kornjača, ajkula i kitova. Ronilački raj i mesto za egzotičan odmor.

Profimedia
 

Ova planeta koju imamo dovoljno sreće da zovemo domom je toliko puna strahopoštovanja i čuđenja da je teško zamisliti tako neverovatna egzotična putovanja kojima možemo da ispunimo svoje živote. Ova lista je samo vrh svega što možete iskusiti i diviti se u planiranju vašeg sledećeg egzotičnog odmora. Pridružite nam se u jednoj od naših neverovatnih grupnih turneja, jer je putovanje bolje zajedno da istražite svet.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike