Letovanje za svačiji džep! Destinacije na kojima nećete trošiti više od 10 evra dnevno

17.06.2022

10:00

0

Autor: A.G.

Idealna mesta za putnike sa ograničenim budžetom

Letovanje za svačiji džep! Destinacije na kojima nećete trošiti više od 10 evra dnevno
kambodza profimedia-0040298534 - Copyright Profimedia

Ušteda novca za putovanje može biti teška bitka, a sa toliko skupih destinacija ponekad nam izgleda nemoguće.

Čak i ako imate dovoljno sreće da pronađete jeftin let, dnevni troškovi života u novoj zemlji često mogu biti previsoki.

Na sreću, još uvek postoji mnogo neverovatnih mesta za posetu koja su još uvek prilično pristupačna.

U nastavku vam donosimo pet destinacija u kojima će vam budžet od 10 evra dnevno osigurati sasvim dovoljno.

Kambodža

Poseta ovoj popularnoj destinaciji toliko je pristupačna i svi koji su bili tamo mogu ovo potvrditi. "Kambodža je zemlja kreveta u spavaonicama od dva evra po noći i jeftine hrane", barem tako tvrdi HostelBookers. Čak i nakon što uzmete u obzir troškove kao što je ulaz u Angkor Wat, ovde bi bilo teško potrošiti više od 20 evra dnevno.

Profimedia
 

Ako spavate u hostelima, pet evra po noćenju će vam omogućiti smeštaj u pansionu, a često takvi pansioni imaju i dodatne sadržaje kojih se ne bi postideli ni mnogi hoteli na zapadu. Ulična hrana je jeftina i dostupna na svakom ćošku, a obroci već od jednog evra ovde su stvarnost.

Laos

Laos je još jedno mesto u jugoistočnoj Aziji gde se smeštaj može pronaći za manje od 10 evra, a hrana i piće za samo evro ili dva. Laos je mesto gde dobijate najviše za svoj novac. Naći ćete neke sjajne pansione za malo novca. Jedite tamo gde vidite da lokalno stanovništvo jede. Sigurno ćete proći jeftino, a hrana će biti ukusna.

Jamajka

Na ovom rajskom mestu, koliko god vam izgledalo nemoguće, pet do 10 evra dnevno je sasvim dovoljan budžet po osobi za jelo, a vrlo lako ćete pronaći i smeštaj i za manju cifru od te, po danu..

Pexels
 

Najlakši način uštede je biranje smeštaja u blizini hrane i nikad ga nemojte tražiti putem online kanala, već po dolasku u mesto, kod lokalaca. Odaberite smeštaj na mestu gde možete kupovati sveže voće i povrće na lokalnoj pijaci za pripremu kod kuće, jer je u sezoni izuzetno jeftino.

Nikaragva

Ako nemate ništa protiv da spavate u hostelu ili spavaonici sa većim brojem ljudi, znajte da tu vrstu smeštaja sebi možete obezbediti za manje od 10 evra, ulična hrana dostupna je za samo nekoliko evra, a svuda možete peške, što je još jedan način uštede novca.

Profimedia
 

Savetujemo vam da se upoznate s lokalnim stanovništvom koje je na glasu kao jako gostoljubivo, i uz njihovu pomoć sa savetima, 10 evra dnevno će vam biti dovoljno za dobar odmor u ovoj državi.

Bali

Smešten između Indijskog i Tihog okeana, indonežansko ostrvo Bali je još jedno egzotično mesto koje se može posetiti za malo novca.

Profimedia
 

Na Baliju bi čak moglo biti i teško potrošiti više od 20 evra dnevno, osim ako ne trošite mnogo na luksuzne smeštaje i restorane. Iznajmite svoj smeštaj uz plažu već od 10 evra po noći, a o kuvanju ne mislite jer ovde možete dobiti obrok za 1,5 do tri evra po osobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike