Pravila oblačenja za goste: Da li je prikladno da nosite bele cipele na tuđem venčanju

29.05.2024

11:59

0

Autor: V. I.

Saznajte od stručnjaka za dvaadbe kako da pravilno odaberete obuću za ovaj poseban događaj

Pravila oblačenja za goste: Da li je prikladno da nosite bele cipele na tuđem venčanju
Deveruše - Copyright Freepik

Od svih poznatih bontonova na venčanjima, nijedno nije tako poznato ni toliko poštovano kao pravilo da gosti nikada ne nose belo na venčanju. Na mnogim mestima širom sveta mlada je jedina osoba koja nosi belo da bi se istakla kao počasna u gomili. Nošenje belog na venčanju ne samo da se smatra veoma neukusnim, već je to i jedna od najvećih grešaka. Za najvažniju osobu na ceremoniji - nevestu - ništa ne može biti gore od zbunjenosti .

Da li su beli aksesoari prihvatljivi?

Možda je jasno da nećete nositi belu odeću, ali šta je sa dodacima - posebno cipelama? Neutralne cipele su, na kraju krajeva, najsvestranije, a bele cipele nisu izuzetak. Ali da li treba da izvučete svoj omiljeni beli par da prisustvujete venčanju? Iako su šanse male da će vam neko prigovoriti zbog belih cipela na venčanju, to nije uvek najbolja opcija.

Profimedia
 

Kodeks oblačenja: koktel odeća

Ako prisustvujete venčanju gde je kodeks oblačenja koktel odeća, a porub vaše haljine dovoljno kratak da cipele budu centralna tačka vaše odeće, može izgledati kao da namerno ističete belo, što nikada nije idealno. Viktroija Lartej-Vilijams, stručnjak za venčanja, savetuje: "Iako bele cipele mogu savršeno da se slažu sa raznim odevnim kombinacijama, posebno tokom proleća i leta kada je svetlija odeća češća, bela je boja potpis neveste.“

Pogrešno tumačenje: Kako izbeći nesporazume

Nošenje bilo čega belog može se pogrešno protumačiti kao pokušaj da skrene pažnja s neveste.

"Odabirom cipela u drugim bojama i dalje možete izgledati fantastično, a pritom se pobrinuti da mlada ostane zvezda njenog posebnog dana“, objašnjava Lartej-Vilijams. Ako cipele neće privući pažnju i nisu u fokusu vašeg izgleda, nošenje bele obuće može biti prihvatljivo, sve dok se mlada ne oseća ugroženom. "U današnje vreme, neveste prihvataju više nekonvencionalnih stilova, čak imaju i deveruše u belom“, kaže ona.

Freepik
 

 

Nosite bele cipele sa samopouzdanjem

Dakle, ako su bele cipele poslednji dodatak koji će besprekorno upotpuniti vašu odeću, kažemo samo napred i nosite ih sa samopouzdanjem! Nošenje bilo koje bele boje na venčanju treba da bude urađeno sa najvećom pažnjom kako ne biste uvredili mladu ili izazvali bilo kakvo takmičenje za pažnju koja treba da bude usmerena na nevestu. Tako ni cipele ne bi trebalo da privlače previše pažnje nnitida budu fokusna tačka vašeg izgleda. Kada ste u nedoumici, pokušajte da izaberete suptilniju nijansu ili romantičnu teksturu koja ih može učiniti manje očiglednim od čistobele.

Ostali saveti o venčanju koje treba imati na umu

Ako se osećate malo nervozno zbog toga šta planirate da obučete za veliki dan, nikada ne škodi da unapred pitate nekoga na svadbenoj zabavi koja je šema boja, ukoliko to, naravno, postoji.. Jednako važno kao i da ne izgledate kao nevesta jeste da se pobrinete da slučajno ne izgledate kao da ste kuma ili deveruša - naravno, ako to niste! Niste sigurni koga da pitate? Kada ste u nedoumici, razmislite o tome da kontaktirate s kumom.

Ali pre nego što posegnete za novim parom cipela, bez obzira koje boje, uzmite u obzir činjenicu da se ples očekuje na većini venčanja, i poželećete da izaberete nešto razumno, sa stilom i, što je najvažnije, udobno za celodnevno veselje na nogama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike