Spoj mode i pokreta: U italijanskoj rezidenciji održana revija "Tifani Benčivenga" (VIDEO)

09.05.2024

18:26

0

Autor: K. O.

Lepota će spasiti svest, poručio osnivač brenda

Spoj mode i pokreta: U italijanskoj rezidenciji održana revija "Tifani Benčivenga" (VIDEO)
Copyright Tanjug/Video

Nova kolekcija italijanskog brenda "Tifani Benčivenga" predstavljena je sinoć kroz plesni performans u rezidenciji Italijanskog ambasadora.

Kao domaćin manifestacije, ambasador Italije Luka Gori je pred pripadnicima visokog kora i pred brojnim ljubiteljima mode rekao da se italijanska moda promoviše putem različitih oblika u Srbiji, a da je ples jedan od njih.

- Kostim i pokret su deo zajedničkog čina, i zbog toga smo večeras želeli da ukažemo na tajnu vezu koja se često stvara između koreografa i stiliste, kao spoj u kome se tradicija mode prepliće sa umetničkom igrom - rekao je Gori.

Prisutnima se obratio i vlasnik ovog brenda Oskar Benčivenga koji je rekao da će lepota spasiti svet i da je "najbolja interpretacija elegancije - ples".

Tanjug/Video
 

U saradnji sa Fondacijom za umetničku igru kolekcija je prikazana putem umetničkog performansa za čiju je koreografiju bio zadužen Antonio Kolandrea.

U elegantnoj prostoriji italijanske rezidencije modeli su kroz "igru, muziku i modu" pokazali novu elegantnu odeću porodičnog ateljea "Benčivenga Alta Sartoria".

Tanjug/Video
 

Događaj je sastavni deo obeležavanja stogodišnjice postojanja rezidencije i manifestacije IFIB (Italian Fashion in Belgrade) posvećene promociji italijanske mode u Srbiji koju osmišljava i realizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Srbiji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike