Tamara Vučić odevnom kombinacijom izrazila poštovanje prema kineskoj kulturi i tradiciji: Suptilan simbol snage i plemenitosti

08.05.2024

14:53

0

Autor: K. O.

Prva dama odlučila se za haljinu domaćeg dizajnera

Tamara Vučić odevnom kombinacijom izrazila poštovanje prema kineskoj kulturi i tradiciji: Suptilan simbol snage i plemenitosti
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na svečanoj ceremoniji ispred Palate Srbija predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu Peng. Sa njim je bila i prva dama Tamara Vučić koja je blistala u sjajnoj odevnoj kombinaciji.

Ona je za ovu zvaničnu priliku odabrala haljinu domaćeg modnog brenda Aleksandar Zabunović. A kako ništa nije slučajno, tako je i haljina imala svoju priču i simboliku.

Izrađena je od svile u nežnoplavim tonovima sa crnim detaljima, a istovremeno je elegantna i snažna.

Na njenoj haljini motiv orhideje je transformisan u jedinstveni print na svili, gde su latice orhideje delikatno pozicionirane tako da se lagano spuštaju duž haljine, stvarajući efekat fluidnog kretanja, prenosi Telegraf.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Inače, orhideja je simbol ženske energije, procvata i obnavljanja. U kineskoj kulturi, orhideja je često simbolizovala eleganciju, sklad i lepotu. Smatra se cvetom plemenitosti i plemenitih osobina, poput dostojanstva, poštovanja i umetnosti.

Zato i ne čudi njen izbor jer se ovakav motiv može doživeti kao izraz poštovanja prema kineskoj kulturi i tradiciji, i kao simbol lepote i elegancije koji je univerzalan i prepoznatljiv širom sveta.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike