Armani je posle Kavalijeve smrti ostavio srceparajuću poruku: "Jako sam tužan, njegov toskanski polet će mnogo nedostajati"

13.04.2024

00:31

0

Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće

Armani je posle Kavalijeve smrti ostavio srceparajuću poruku: "Jako sam tužan, njegov toskanski polet će mnogo nedostajati"
Roberto Kavali - Copyright Profimedia

„Ne mogu da zamislim viziju mode koja je udaljenija od moje sopstvene od one Roberta Kavalija, ali sam ga oduvek gajio ogromno poštovanje."

Ovako je modni dizajner Đorđo Armani započeo svoje oproštajno pismo pošto je čuo da je slavni Roberto Kavali preminuo u 83. godini života. 

„Roberto je bio pravi umetnik, divan i divan u upotrebi štampe, sposoban da transformiše fantaziju u zavodljivu odeću“, kaže Armani u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama. „Sa velikom tugom saznajem o njegovoj smrti: njegov toskanski polet će mnogo nedostajati“, zaključuje on.

 

Dizajner Roberto Kavali rođen je 15. novembra u Firenci u porodici umetnika. Njegov deda Đuzepe Rosi bio je vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci. Kavali je 1972. otvorio svoj prvi butik u St Tropeu. Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najglamnijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona. SOd 2008. godine je bio u vezi sa 45 godina mlađom Sandrom Nilson, a pre toga je bio oženjen dva puta. Iza sebe je ostavio šestoro dece, a sina Đorđa je dobio prošle godine.

 

Dizajner Roberto Kavali rođen je 15. novembra u Firenci u porodici umetnika. Njegov deda Đuzepe Rosi bio je vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Kavali je 1972. otvorio svoj prvi butik u St Tropeu.

Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najpoznatijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona.

Od 2008. godine je bio u vezi sa 45 godina mlađom Sandrom Nilson, a pre toga je bio oženjen dva puta. Iza sebe je ostavio šestoro dece, a sina Đorđa je dobio prošle godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike